Hirdetés

Prestigio MultiPad Color 7.0 3G: egy jó kis tablet

Megjelenés

Hónapok, sőt lassan évek óta mondják a szakértők, hogy a tabletek világában a fókusz egyre inkább a kisebb méretű és megfizethető árú tabletek felé tolódik. Lehet igazság a dologban, mert az A kategóriás márkák, mint az Acer, Asus, Lenovo, LG és Samsung éppen ezen a területen erősek, míg mondjuk drágább, közvetlen iPad mini konkurenssel nem álltak elő ebben a méretkategóriában. Csakhogy ezen a mezsgyén egyre inkább számolni kell az úgynevezett B kategóriás márkákkal, akik a kínai OEM gyártók egyre érdekesebb tételeket felsorakoztató katalógusaiból válogatnak.

Hirdetés

A második vonal egyik legerősebb tagja a Prestigio, mely az EMEA (Európa – Közel-Kelet – Afrika) régióban és néhány dél-amerikai országban tevékenykedik, így sokkal nagyobb vásárlói bázissal dolgozik, mint a csak néhány országban jelen lévő, kisebb márkák, például a magyar bázisú Alcor vagy WayteQ. A nagyobb eladott darabszám pedig az OEM-eknél is nagyobb mozgásteret ad, hiszen így kedvezőbb árakra, vagy akár egyedi elképzelések megvalósítására is jobban lehetőség nyílik.

Jól látszik ez a Prestigio MultiPad Color 7.0 3G modellen is, mely kifejezetten csinosra sikerült. Arányaiban a kis tabletek között máig etalonnak számító Asus Nexus 7 2013-as kiadását idézi, hosszabb oldalai mentén keskeny, a rövidebbek mentén szélesebb kerete van. Így függőleges állásban átlagos felnőtt kézzel éppen átfogható, vízszintesen tartva pedig kényelmesen megmarkolható, tenyerünkkel nem fogjuk állandóan az érintőképernyő szélét nyomkodni. Mondani sem kell, hogy az előlap és kerete egy síkban van. A felső rövid oldalra helyezett kamera alatti hangszórónyílás telefon funkcióra utal.

Ügyeltek az élek, peremek kidolgozására is. Bár kicsit szögletesen és nem ívesen törnek, nem vágják a tenyeret, ujjakat. Külön örülünk annak, hogy krómhatású helyett matt és sötétebb a perem, illetve nem rondítják el a kínai tabletekre jellemző csavarfejek és koncepciótlanul szétszórt, meztelen csatlakozók. Utóbbiból alapból csak kettőt látunk nyitva: az álló formaterv szerint alsónak nevezhető, rövid oldal közepén lévő nyitott micro USB töltő- és adatcsatlakozót, illetve felül a 3,5 mm-es jack hangkimenetet. A hangkiment mellett csinos kis fedél alatt rejtőzik a SIM és a microSD kártyahely. Gombból kettő van, bekapcsoló és hangerőszabályzó, de több nem is kell.

Nagyon mutatós hátlapot rittyentettek a MultiPad Color 7.0 3G-nek. Nevéhez illően színes, amit még finom, a sarokban elhelyezett kamera felé sűrűsödő, körkörös mintával is feldobtak. Így aztán a fényes felületről nem az jut eszünkbe, hogy mennyire gyűjti majd az ujjlenyomatokat és karcokat (pedig nem vitás, hogy fogja), hanem az, hogy milyen mutatós. Még a feltűnő Prestigio logó is illik rá ezüstös színével. A hátlapon egyébként a legfontosabb felirat az NFC, bizony, ezt a technológiát is támogatja. Említést érdemel még a hátlap alsó részén elhelyezett hangszórónyílás.

Nem egyedüliként érkezik a MultiPad Color családba a héthüvelykes modell. Ahogyan a nagyobb tabletgyártók, úgy a Prestigio is lefedi a ma népszerű méreteket, tehát van nyolchüvelykes, és rövidesen lesz tízhüvelykes változat is hasonló megjelenéssel és hardverrel, illetve hasonló kiegészítő felszereléssel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés