Héthüvelykes, kedvező árú tabletek a szorítóban

Hirdetés

Bevezető

A tablet, mint olyan, meglehetősen rövid ideje, mindössze három éve van a köztudatban. Az Apple iPadje egy olyan hullámot indított el, ami elsöpörni látszik a netbookokat, e-könyv olvasókat és az „amerikai tudósok szerint” a notebookoknak is van félnivalója. Tény és való, hogy az egyszerű, tartalomfogyasztásra optimalizált, kisméretű, hordozható készülékre van igény. És mivel mi nem születtünk a világ igazán gazdag felé (de persze bőven vannak, akik rosszabbul állnak), nálunk a döntő többségnek nem alternatíva a több mint százezer forintos tablet; legfeljebb ennek a felét, de még inkább annyit sem vagyunk hajlandóak kifizetni érte.

Egy-két évvel ezelőtt 30-50 000 forintért igencsak gyér tableteket kínáltak, mára viszont sokat változott a helyzet. Szerintünk három nagy áttörés történt: az első az Androidnak és alkalmazáskínálatának felfejlődése, a másik a civilizált teljesítményű, rendszerint kétmagos olcsó SoC-ok eljövetele, a harmadik pedig a minden irányból tisztességes képet adó IPS panelek megérkezése az alsó szegmensbe. Ha beérjük egy kicsi, de a telefonoknál azért jóval nagyobb, héthüvelykes képernyőmérettel, akkor már a 30-50 000 forintos kategóriában is találhatunk magunknak egészen korrekt tabletet.

Ma négy ilyet vizsgálunk meg, név szerint: a MyAudio Tablet Series 7 708AG-t; a Prestigio Multipad 7.0 Pro Duót, amire inkább rövidebb kódjával, PMP5570C-ként fogunk hivatkozni; márkatársát, a hasonlóan összetett nevű Prestigio Multipad 7.0 Prime Duót, amit célszerűbb PMP5770D-nek hívni; és a WayteQ xTab-70dci-t. Hogy tisztábban lássuk, mennyiben tud többet egy ilyen, picit komolyabb, de még olcsónak számító tablet egy ugyanolyan méretű, de csak 20-25 000 Ft körüli példánynál, a Ghoo Tab 7000S-t állítottuk melléjük. Így megmutatjuk azt is, mire számíthatunk, ha a tabletvásárlásra szánt keretünk még a 30, vagy akár a 20 000 forintot sem éri el. Idővel további más, nagyreményű vetélytársakat is kipróbálunk; jelen cikk egy alapozásnak tekinthető a kategóriában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés