Prestigio Visconte 3: windowsos tablet 3G-vel

Hirdetés

Megjelenés

Még nyáron, a legjobb, Windows 8.1-egy futtató tízhüvelykes tablet keresésekor bukkantunk a Prestigio MultiPad Visconte 2-es modelljére, mely nagynevű konkurensei mellett egyedüliként kínált 3G modemet. Sajnos kétmagos processzora és egycsatornás memóriavezérlője miatt nem szerepelt túl jól tesztünkben, de máris itt van a Prestigio javítási lehetősége, a Visconte 3. Az elmúlt hónapok alatt nagyot lendült előre a windowsos tabletek kínálata, még a kisebb gyártók – mint például a Goclever – is előálltak korrekt megodásokkal.

Kifejezetten csinos lett a Visconte 3 is, bár társaihoz hasonlóan még mindig egy kicsit vastagabb (9,7 mm) és nehezebb (660 gramm) Androidot vagy iOS-t futtató konkurenseinél. Ahogy illik, előlapján a perem egy síkban van a képernyővel, az egyik (alsó) hosszú oldalának közepén Windows gombot, vele átellenben (felül) pedig 2 megapixeles kamerát találunk, illetve az egyik sarokban pici vörös LED jelzi a csatlakoztatott töltőt.

Javarészt ezüstszürke fémből készült a hátlap, felső harmada viszont fekete, rombuszmintás polikarbonát, ami nagyban megkönnyíti majd a vezeték nélküli jel haladását a Wi-Fi, Bluetooth és 3G modulnál. Mindkét rövid oldalra került egy-egy hangszóró, felül középen pedig segédfény nélküli az 5 megapixeles kamera. Szerintünk nem igazán elegáns a hátlap közepén virító Prestigio embléma és alatta a hosszú típusjelzés, ezeket sokkal kisebbre vettük volna.

Csatlakozók terén a szokásosnál nagyobb a kínálat. A picike micro USB mellé – vagyis a vele átellenes rövid oldalra – normál méretű USB csatlakozót tettek, ezzel megkönnyítve mondjuk pendrive-ok vagy akár nyomtató csatlakoztatását. További nem standard kiegészítő a micro HDMI képkimenet, a felső élre rakott fedél alatt pedig alapból csak microSD, egyes modelleknél viszont SIM kártyahelyet is üdvözölhetünk. Mint a legtöbb Windows 8.1-es tablet, a Visconte 3 is egyedi tápcsatlakozót kapott, micro USB-ről nem tölthető.

A hasonló tabletek egyik nagy erőssége, hogy billentyűzetet csatlakoztatva rájuk klasszikus szubnotebookká lényegülnek át. Ezt a trükköt a Prestigio sem hagyta ki, ráadásul elegáns megoldást választottak: a klaviatúra mágnesesen kapcsolódik, mappaszerű fedele összehajtogatva támaszt biztosít a tabletnek. Kiosztása nagyjából rendben van, egyeseknek talán a PrintScreen funkció hiányozhat, illetve nincs a bal Shift melletti í gomb, az Enter pedig egysoros. A tok alja fémből készült, így extra támaszt és védelmet nyújt, de egyúttal plusz súlyt is jelent.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés