Prestigio MultiPad Color 7.0 3G: egy jó kis tablet

Hirdetés

Gyakorlati tapasztalatok

Kifejezetten kellemes első benyomást kelt a Prestigio MultiPad Color 7.0 3G. Egy olyan kis tabletet tart a kezében az ember, ami ha nem is nagyszerűen, de egész jól össze van rakva, akkor sem nyöszörög, ha erősebben ráfognak, bár némi szorítástól már torzul a képernyője, ahogyan a hasonló kaliberű konkurenseké is. A vörös hátlap és a matt keret nekünk nagyon tetszett, a mellékelt vörös belsejű műbőr tok is rendben van, bár lehetne egy kicsit mélyebb, hogy ne lógjon ki belőle a tablet széle.

Meg voltunk elégedve a vezeték nélküli kommunikációs eszközök képességeivel. A Wi-Fi szépen tette a dolgát, a routertől távolabb (8 méterre, két falon keresztül) sem szakadt meg a vétel, a GPS szabadban legfeljebb fél perc alatt, beltérben egy-másfél perc alatt kellő mennyiségű műholdat talált. A 3G modem is szépen tette a dolgát, specifikációja szerint 21/5,7 Mbps-os sebességre képes. Gond nélkül, közepes hangminőséggel zajlott a telefonálás, bár a héthüvelykes készülék elég viccesen hat fülhöz tartva. Mikrofonja és hangszórója egyaránt közepes hangminőséget biztosít, ami megfelel az átlagos okostelefonok szintjének, de elmarad a csúcsmodellekétől.

Szokás szerint szerény képminőséget kaptunk a 0,3 megapixeles előlapi és 2 megapixeles hátlapi kamerától is. Előbbivel azért boldogulunk majd videotelefonálás közben, feltéve hogy van elég fény környezetünkben. A hátsóval készített fotókat célszerű lesz 500 pixel szélesre leméretezve mutogatni, de az optimálistól eltérő fényviszonyok mellett fölösleges elővenni, mert akár egy közepes okostelefonnal is jobban járunk.


Előlapi kamerával készített kép

A héthüvelykes kategóriában a nagyobak közé sorolható a majdnem 13 wattórás, vagyis 3500 mAh-s akkumulátor. Ezzel a kicsi tablet minimális terhelés mellett, repülőgép üzemmódban (mondjuk e-book olvasóként használva) akár 10-12 órát is kibír, HD videót nézve viszont csak 6-7 órás üzemidőre számíthatunk, ami teljes terhelésen három órára csökken. Vegyes használat mellett, terheléstől függően 4-8 óra közötti üzemidő reális, az akku pedig nagyjából 2 óra alatt tölthető fel. Jó hír, hogy a tablet terhelés közben sem melegedett számottevően, csak a rendszerchipet rejtő kis területen mértünk 41 °C-os értéket, a többi részen lényegesen hűsebb volt a burkolat és kijelző.Hátlapi kamerával készített képek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés