Philips OLED 818: középkategóriás OLED tévé tesztje

Nálunk járt a Philips új, 55 hüvelykes, 4K HDR OLED televíziója. Leteszteltük.

A Philips OLED 818

A Philips tavaszi termékbemutató rendezvényén nyilvánvalóvá tette, hogy 2023-ban is kiemelt szerepet szán az OLED képalkotásra épülő televízióknak, és az is kiderült, hogy idén is több ilyen modellel lépnek színre. Ezek egyike az OLED 818, amelynek 55 hüvelykes változata járt nálunk.

Philips OLED 818
Philips OLED 818 [+]

Külső

A Philipsnek korábban akadt néhány extrémebb megjelenésű OLED tévéje, de ez a termék egyértelműen a konzervatívabb irányvonalba tartozik. A káva természetesen igen vékony, és kikapcsolt állapotban láthatatlan, viszont a talp kifejezetten tradicionális formavilágú. A készülékházat stabilan tartja, ami alapelvárás, az viszont extra, hogy lehetővé teszi a képernyő forgatását jobbra és balra 20 fokban. Ez manapság valamiért egyáltalán nem általános, pedig igen hasznos lehet. A tévé egyébként az elvárásoknak megfelelően falra is felkasztható szabványos VESA konzol segítségével.

[+]

A ki- és bemenetek a hátlapon kaptak helyet, egy részük lefelé, egy részük oldalra néz. Egészen pontosan két darab HDMI 2.1, két HDMI 2.0, két USB 2.0, valamint egy-egy USB 3.0, Ethernet, optikai digitális és analóg audió port kapott rajta helyet, és magától értetődően a fizetős digitális tévéműsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik.

Ambilight

A készülék megjelenését alapvetően határozza meg a Philips televíziók exkluzív extrája, az Ambilight világítás, aminek három oldalas változatát kapta meg. Ennek lényege, hogy a hátlapra szerelt színes LED-ek segítségével egyfajta fényglóriát teremt a készülék körül, ami lehet egyszínű. vagy akár dinamikusan változhat az éppen futó képtartalomtól függően.


[+]

A gyártótól korábban azt az információt kaptuk, hogy az idei verzió még erősebb fényű, még pontosabban igazodó fényudvar létrehozását teszi lehetővé. Ezt leellenőrizni nem tudtuk, hiszen tavalyi modell nincs nálunk, de az tény, hogy kifejezetten látványos, nagy és ragyogó a hátsó megvilágítás. Természetesen a szolgáltatás akár ki is kapcsolható, amennyiben zavar valakit. Mindenesetre szerintünk az Ambilight továbbra is egy remek funkció, és egyértelműen hozzáadott értéket jelent.

Főbb paraméterek
Philips OLED 818 (55OLED818)
Panel LG 4K HDR OLED-EX
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra HD (4K, 3840x2160)
Maximális fényerő 1170,6 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
HDR HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision
Képbeállítások Calman, Eco, Filmmaker, Házimozi, Játék, Kristálytiszta, Monitor, Egyéni (felhasználói)
Hangbeállítások AI üzemmód, Eredeti, Szórakozás, Zene, Térhatású zene, Párbeszéd, Egyéni
Hangrendszer 2.1 csatornás, 70 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
Interfész 2 db HDMI 2.1, 2 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, USB 3.0, Ethernet, analóg audió, optikai digitális audió port, CI+ slot
Extrák HDR támogatás, Android TV, Ambilight, mélynyomó, FreeSync, G-Sync
Teljesítményfelvétel 185,8 watt, készenléti üzemmódban 0,21 watt
Méret Talppal: 1222,5 x 773 x 230 mm
Talp nélkül: 1222,5, x 707 x 68 mm
Tömeg Talppal: 25,6 kg
Talp nélkül: 21,7 kg
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips OLED 818 (55OLED818)
Fogyasztói ár kb. 840 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés