Philips OLED 807 teszt: az arany középút OLED tévéje

A 4K-s, Android TV-re épülő, megújult Ambilighttal felszerelt, 65 hüvelykes televíziót teszteltük.

Philips OLED 807

A Philips nagy és lelkes támogatója az OLED képalkotási eljárásnak a televíziók termékcsaládjában. A cég idei kínálatában az arany középutat az OLED 807 képviseli, amely megkapta az LG Display legjobb paneljét, a Philips legfejlettebb képfeldolgozó chipjét és Ambilight rendszerét, viszont a hangrendszere nem annyira komoly, mint amilyennel a csúcsmodell, az OLED 937 büszkélkedhet.

Philips OLED 807
Philips OLED 807 [+]

Amikor lehetőségünk nyílt kipróbálni és tesztelni a 65 hüvelykes, 4K-s OLED 807-et, nem hezitáltunk élni vele. A kép alapos vizsgálata mellett kipróbáltuk, hogyan szól, hogy jelent-e változást az Ambilight frissítése, illetve hogy milyen az Android TV-re épülő kezelés.

Dizájn

A mai trendeknek megfelelően az összképet a hatalmas, minden felesleges díszítéstől mentes képernyő uralja. A káva igen keskeny, egy síkban van a kijelzővel és kikapcsolt állapotban ennek köszönhetően nem látszik. A "T" alakú talp a gyártó más televízióhoz hasonlóan fémszínű, a cég érezhetően ragaszkodik ehhez OLED készülékeinél, ami nem baj egyébként, mert jól mutat. Ennél is fontosabb, hogy a képernyőt kellően stabilan tartja, és még annak forgatását is lehetővé teszi, ami a mai mezőnyben ritkaságnak számít. A tévé a falra is felakasztható egyszerűen szabványos VESA konzol segítségével.


[+]

A cég nem vacakolt azzal, hogy a ki- és bemeneteket esetleg egy külön dobozon helyezze el, a megszokott módon a hátlapra pakolta azokat. Található itt két-két HDMI 2.1, HDMI 2.0, USB 2.0, továbbá egy-egy USB 3.0, Ethernet, analóg audió és optikai digitális audió port is, illetve a fizetős digitális tévéadások dekódolásához szükséges CI+ slotot sem spórolták le róla.

Csatlakozók és a hátlapon elhelyezett mélysugárzókCsatlakozók és a hátlapon elhelyezett mélysugárzók Csatlakozók és a hátlapon elhelyezett mélysugárzó [+]

Ambilight

A modell kikapcsolt állapotban elegáns, visszafogott külsővel bír, de mindez megváltozik, ha bekapcsoljuk. Ellátták ugyanis a cég exkluzív Ambilight technológiájával, amely a hátlapra helyett RGB LED-ek segítségével teremt a képernyő köré dinamikusan változó fényglóriát. Az idei év egyik nagy újítása, hogy a LED-ek már egyedileg vezérelhetőek, ezáltal a világítás az egyes zónákban még pontosabban követheti a képernyőn látható tartalmat.

A próba során azt tapasztaltuk, hogy ennek a funkciónak tényleg van értelme, és valóban érezhető a javulás. Természetesen az Ambilight több más módon is beállítható, például hogy egy fix színben világítson vagy a zene ütemére villogjon, de akár teljesen ki is kapcsolható.

Főbb paraméterek
Philips OLED 807 (65OLED807)
Panel LG 4K HDR OLED
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra HD (4K, 3840x2160)
Maximális fényerő 1147 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
HDR HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision
Képbeállítások Calman, Eco, Filmmaker, Haladó 1, Haladó 2, Házimozi, Játék, Kristálytiszta, Monitor, Egyéni (felhasználói)
Hangbeállítások AI üzemmód, Eredeti, Szórakozás, Zene, Térhatású zene, Párbeszéd, Egyéni
Hangrendszer 70 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
Interfész 2 db HDMI 2.1, 2 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, USB 3.0, Ethernet, analóg audió, optikai digitális audió port, CI+ slot
Extrák HDR támogatás, Android TV, Ambilight, mélynyomó, FreeSync, G-Sync
Teljesítményfelvétel 211,8 watt, készenléti üzemmódban 0,2 watt
Méret Talppal: 1444,3 x 898 x 286,5 mm
Talp nélkül: 1444,3, x 824 x 68 mm
Tömeg Talppal: 26,8 kg
Talp nélkül: 23,5 kg
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips OLED 807 (65OLED807)
Fogyasztói ár kb. 780 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés