Tesztpadon az új, Ambilight-os Philips The One tévé

A Google TV rendszerre épülő, 65 hüvelykes, idei kiadású The One televízió járt nálunk.

Philips The One

A Philips évekkel ezelőtt azért indította útjára a The One családot, hogy minél szélesebb vásárlói rétegekhez juttathassa el Ambilighttal ellátott televízióit. A vállalat munkatársai tavasszal egy rendezvényen elárulták nekünk, hogy ez a terv fényesen bevált, hiszen a The One széria lett a legnépszerűbb Ambilight tévésorozat a vállalat kínálatában.

Philips The One (Philips 65PUS8808)
Philips The One (Philips 65PUS8808) [+]

Ezek után nem is lehet meglepő, hogy a konszern 2023-ban sem engedte el a The One-t, ami azt jelenti, hogy több ilyen elnevezésű új modellt küldenek csatába idén is. Ezek közül érkezett hozzánk tesztre a 8800-as szériából a 65PUS8808 típusjelzésű, 65 hüvelykes készülék.

Külső

A sík tévé külseje meglehetősen konzervatívnak mondható, ami nem meglepő, hiszen a rivális OLED technológia nagyobb lehetőséget ad a dizájnfantáziák kiélésére. A mai trendeknek megfelelően a káva igen keskeny, és mivel egy síkban van a kijelzővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlan. A formatervezett talp stabilan tartja a szabványos VESA konzollal egyszerűen fel is akasztható képernyőt, ami annak döntését nem, viszont jobbra és balra történő forgatását 15 fokban lehetővé teszi.


[+]

A megszokott módon a ki- és bemenetek ezúttal is a hátlapon kaptak helyet. Itt található két HDMI 2.1 és két HDMI 2.0, egy-egy Ethernet, USB 3.0, USB 2.0, optikai digitális és analóg hangcsatlakozó, valamint természetesen a fizetős digitális műsorok dekódolására szolgáló CI+ slot sem hiányzik.

[+]

Ambilight

A bevezetőben szóba került, hogy a modell megkapta a cég exkluzív Ambilight technológiáját, egészen pontosan annak három oldalas változatát. Az Ambilight lényege, hogy a hátlapra szerelt színes LED-ek segítségével egyfajta fényglóriát teremt a készülék körül, ami lehet egyszínű, vagy akár dinamikusan változhat az éppen futó képtartalomtól függően.


[+]

Az Ambilight ennél a The One tévénél is nagyon jól működik, azaz bekapcsolt állapotban igen látványos, de értelemszerűen csak olyan helyiségben, ahol sötét van. A fényerő nagyobb, mint korábban, ebből fakadóan a fényglória is erősebbnek, határozottabbnak tűnik. Egyértelmű támogatói vagyunk régóta e technológiának, és ez a televízió is csak megerősített minket abban, hogy az Ambilight egy remek szolgáltatás, ami hozzáadott értéket jelent.

Főbb paraméterek
Philips The One 65PUS8808
Panel VA LED LCD
Háttérvilágítás Direct-LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Képfrissítési frekvencia 40 - 120 Hz
Maximális felbontás Ultra HD (4K, 3840x2160)
Maximális fényerő 755,4 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
HDR HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision
Képbeállítások Calman, Eco, Film, Házimozi, Játék, Kristálytiszta, Monitor, Egyéni (felhasználói)
Hangbeállítások AI üzemmód, Eredeti, Szórakozás, Zene, Térhatású zene, Párbeszéd, Egyéni
Hangrendszer 2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
Interfész 2 db HDMI 2.1, 2 db HDMI 2.0, USB 2.0, USB 3.0, Ethernet, analóg audió, optikai digitális audió port, CI+ slot
Extrák HDR támogatás, Google TV (Android 12), Ambilight, FreeSync, Bluetooth 5.0, WiFi (802.11.ac)
Teljesítményfelvétel 181,2 watt, készenléti üzemmódban 0,19 watt
Méret Talppal: 1451 x 905 x 281 mm
Talp nélkül: 1451 x 844 x 84 mm
Tömeg Talppal: 27,3 kg
Talp nélkül: 23,6 kg
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips 65PUS8808
Fogyasztói ár kb. 420 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés