Megfizethető Philips Evnia gamer monitor 240 Hz-es panellel

A Full HD VA panellel szerelt, magas képfrissítési rátával rendelkező 25M2N3200W monitort teszteltük.

Képminőség

A Philips Evnia 25M2N3200W egy 8 bites, 24,5 hüvelykes, 1920x1080 képpont felbontású, tehát Full HD, VA technológiára épülő LCD panelt kapott. A pixelsűrűség ebből fakadóan 89,1 ppi, ami teljesen átlagos értéknek számít a mostani mezőnyben. A megjelenítőt a szokásoknak megfelelően bevonták egy olyan speciális réteggel, amely hatékonyan nyeli és oszlatja el az esetleges külső fényeket, radikálisan csökkentve a zavaró becsillanás, valamint tükröződés mértékét.


[+]

A fénykibocsátó diódákat a keretben helyezték el, a monitor tehát Edge-LED háttérvilágítási eljárást alkalmaz. A monitor nem PWM-es, azaz a fényerő változtatását nem villogtatással oldják meg, ami remek. A maximális fénysűrűség a méréseink szerint 304,67 cd/m², a legkisebb fényerő pedig 12,4 cd/m², ami azt jelenti, hogy teljes sötétben is lehet úgy használni, hogy ne legyen zavaró a fénye. A modell egyébként a nagy dinamikatartományú tartalmak kezelesére nem ad módot. Vizsgálataink alapján a homogenitás messze nem tökéletes, az egyes képernyő-tartományok fényereje közötti különbség elérheti a 13,92 százalékot, ami messze van az e téren legjobb teljesítményt produkáló rivális eszközöktől.

Homogenitásvizsgálat: a fénysűrűség mértéke az egyes fényerő beállítások mellett
Homogenitásvizsgálat: a fénysűrűség mértéke az egyes fényerő-beállítások mellett [+]

Körülbelül 4100:1 valós kontrasztot tudtunk kipréselni belőle, ami a VA peneles termékek között átlagosnak számít. Megfelelő beállítások mellett a színek szépek, természetesek, bár ha egy OLED kijelző mellé tesszük, akkor picit fátyolosnak tűnnek. A betekintési szög közepes, 160 fok környékéről érezhetően kezdenek fakulni a tónusok, de ez az alkalmazott paneltechnológia egyik sajátossága, így nem lepett meg minket a dolog.


[+]

A monitor maximális képfrissítési frekvenciája 240 Hz, ami elsősorban a gamerek számára lehet fontos, ahogyan az AMD FreeSync Premium technológia támogatása is. Természetesen kipróbáltuk a cég hivatalos demójával, illetve néhány játékkal is, és azt tapasztaltuk, hogy ez a szolgáltatás jól működik. A válaszidő 17 ms, amely több fokozatban egészen 1 ms-ig csökkenthető, és az is jó, hogy elmosódottság egyáltalán nem tapasztalható. A Leo Bodnar eszközzel elvégzett vizsgálataink során az input lag értéke 10,4 ms lett, ami teljesen korrekt érték.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés