Megfizethető Philips Evnia gamer monitor 240 Hz-es panellel

A Full HD VA panellel szerelt, magas képfrissítési rátával rendelkező 25M2N3200W monitort teszteltük.

Kezelés, extrák, vélemény

Vezérlés

Már akad néhány monitor, amelyik mellé pakolnak távirányítót, azonban ez nem tartozik közéjük. Kár, mert ez a plusz periféria mindig, mindenhol hasznos lehet. A menürendszerben történő kalandozáshoz így a hátlapon elhelyezett joysticket kell kezelésbe venni, amivel nem is lenne baj, de a magyarul is tudó kezelőfelület túlbonyolított, ráadásul teljesen logikátlanul kell nyomkodni a joystickot, így az ember jó hamar felidegesíti magát rajta.

[+]

De a fizikai gombok helyett rendelkezésre áll a SmartControl névre hallgató alkalmazás, aminek segítségével szoftveresen, tehát egérrel módosíthatóak az egyes beállítások. Sajnos azonban ez sem tökéletes, hiszen például itt a képprofiloknak más a neve, és nincs is belőlök annyi, mint a menürendszerben. Ráadásul egyéb anomáliák is akadnak: például a monitor grafikus kezelőfelületén nem találtuk meg a fehéregyensúly manuális módosításának lehetőségét, viszont az alkalmazáson keresztül lehet állítani. Az pedig csak hab a tortán, hogy a fordítás is sokszor értelmetlen, de tényleg ez legyen a legnagyobb baj.  Egyszerűen érthetetlen, hogy egy ekkora, ilyen múltú cég, hogy tud ilyen amatőr hibákba belecsúszni, ráadásul már nem először.

[+]

A monitor integrált hangrendszerrel nem rendelkezik, de azért kapott néhány extrát. Bekapcsolható rajta a célkereszt, ami ezt követően mindig ott lesz a képernyőn, még akkor is, ha az épp futó játékból hiányzik. Emellett meg kell még említeni a LowBlue Módot, aminek aktiválását követően jelentősen lecsökken a kék színkomponens aránya, ami azért lehet hasznos, mert a kék fény hosszú idő után állítólag zavaróan hat az agyra és álmatlanságot okozhat. Ettől ugyan kicsit csúnyább lesz a kép, de cserébe jobban fogunk pihenni.

Értékelés

A Philips Evnia 25M2N3200W kezelése bizony távolról sem tökéletes. A vezérléssel kapcsolatos hibák bosszantóak, de ezeket azért túl lehet élni, és emellett az is igaz, hogy néhány extrája hasznos, és valóban hozzáadott értéket jelent.


[+]

A kép minőség terén ugyan messze van a legjobbaktól, viszont az árazását is ehhez igazították. A színpontosság megfelelő beállítások mellett rendben van, a színgazdagság és a felbontás viszont átlagos. A homogenitás is átlagos, a képfrissítési frekvencia viszont kiemelkedő, és a FreeSync támogatás is jól működik, a input lag pedig kellemesen alacsony, tehát a készülék alkalmas játékra. A visszafogott, elegáns dizájn nekünk tetszett, egyáltalán nem hiányoztak a különleges díszítőelemek. Jelenleg 85 000 forint körüli áron lehet megvásárolni, amivel a középkategóriát képviseli az ilyen méretű és felbontású monitorok között.


Philips Evnia 25M2N3200W monitor

elefant

A Philips Evnia 25M2N3200W monitort a Philips magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre

Előzmények

Hirdetés