Hirdetés

Körteszt: négy GeForce GTX 960 a ringben

Hirdetés

Gigabyte GTX 960 WINDFORCE 2X

Harmadik versenyzőnk a Gigabyte oldaláról érkezett. A Windforce jelölés nem újdonság, hisz immáron jó néhány éve ezzel a fantázianévvel illeti a gyártó a kártyán található hűtést.


[+]

A csomagolásban található kellékek tekintetében a leírás és driver lemez mellett egy molex->PCIe tápadapter található, tehát itt sincs eltúlozva a tartozékok tárháza.


[+]

Ahogy már a kártya elnevezése is utal rá, ez a Windforce hűtés két ventilátort pörget, amikor arra épp szükség van. A réz hőcsövek összesen négy ponton futnak át az alumíniumbordázaton a kedvezőbb hőelvezetés érdekében.


[+]

Hosszát tekintve a WINDFORCE 2X nagyjából 25 centiméter, oldalán pedig két darab 6 tűs tápcsatlakozó lapul.


[+]

A Gigabyte megoldás is lakkfekete NYÁK-ot kapott, ugyanakkor ebben az esetben jóval több komponens került az áramkörre, nem olyan lakatlan, mint az EVGA megoldása. A GPU ebben az esetben sem úszta meg a gyári tuningot, így annak órajelét 1127 MHz-ről 1216 MHz-re húzták fel a mérnökök.

Ezen a kártyán is Samsung márkájú memóriákból épül fel a 2 GB RAM, a GDDR5-ös chipek pontosan megfelelnek az EVGA esetében látott modelleknek. Ide nem jutott tuning, így az órajel maradt effektív 7000 MHz.


[+]

A Gigabyte kártyája is 6 fázist vonultat fel, akárcsak az előző két versenyző, ugyanakkor a komponensek típusai kissé eltérnek.

A hátlap eltér az ASUS és EVGA esetében látottaktól, azaz a referenciától. A sor itt egy DVI-D csatlakozóval nyit, amit a DVI-I követ. Az alsó sorban már csak az elrendezés változott, ugyanis HDMI 2.0-s aljzat a DisplayPort 1.2-es sor végére került.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés