Hirdetés

Körteszt: négy GeForce GTX 960 a ringben

Hirdetés

Értékelés

Az ASUS GeForce GTX 960 STRIX a maga 22,5 centiméterével a mezőny legrövidebb megoldása, miközben semmiben nem szenved hiányt, sőt az egyedüli, amelynél a memória is gyárilag tuningolt. Az ASUS kártyája jelenleg 71 000 forint környékén vásárolható meg, amivel nálunk most a tetszett minősítést kapta meg.

Az EVGA GeForce GTX 960 SSC első körben a többiektől eltérő, kissé igényesebb csomagolásával hívta fel magára a figyelmet. Később a legnagyobb mértékű gyári tuning, illetve a teszt leggyorsabb szereplője címet is elnyerte, illetve ez a kártya bírja legtovább ventilátor nélkül. Az EVGA terméke per pillanat nagyjából 71 000 forintért vihető haza, ami a kártya tulajdonságait figyelembe véve relatíve jó árnak mondható, így kiérdemelte ajánlott minősítésünket.

A Gigabyte GTX 960 WINDFORCE 2X hátlapi kivezetéseit tekintve rendhagyó a mezőnyben, illetve ahogy említettük már, a hűtése, ha csak egy leheletnyivel is, de szerintünk halkabb a többinél – ugyanakkor ennél a kártyánál kapcsolnak be leghamarabb a ventilátorok, melyek a terhelés megszűnése után még jó darabig pörögnek. A Gigabyte kártyájának ára jelenleg 66 000 forint körül mozog, amivel tesztünk legolcsóbb tagja, így mindent összevetve részünkről ajánlott vétel.

Az MSI GeForce GTX 960 GAMING 2G a négy kártya közül a leghosszabb, illetve tuning tekintetében ez a modell szolgált a legkisebb mértékű emeléssel. Emellett tápellátása is rövidebb egy fázissal, mint a többieké, ugyanakkor ha csak kicsivel is, de fogyasztásban ez a modell bizonyult a legjobbnak. Az MSI megoldása a teszt pillanatában nagyjából 70 000 forintért vásárolható meg.

EVGA GeForce GTX 960 SSC VGA
Gigabyte GTX 960 WINDFORCE 2X VGA
ASUS GeForce GTX 960 STRIX VGA

Oliverda

Az ASUS GeForce GTX 960 STRIX-et az ASUS biztosította, az EVGA GeForce GTX 960 SSC-t a CHS Hungary Kft.-től kaptuk, míg a Gigabyte GTX 960 WINDFORCE 2X-et a HardverKER, az MSI GeForce GTX 960 GAMING 2G-t pedig a Ramiris Europe Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés