Hirdetés

Körteszt: négy GeForce GTX 960 a ringben

Hirdetés

MSI GeForce GTX 960 GAMING 2G

Az MSI GTX 960 GAMING 2G a néhány esztendeje elrajtolt, kifejezetten játékosoknak szánt "GAMING" széria tagjai közé sorakozik be. A dobozról már látszik, hogy ez a kártya is a Twin Frozr hűtést alkalmazza, illetve hogy egy gyárilag tuningolt, "OC" kiadásról van szó.


[+]

Az MSI dobozában a szokásos kiegészítők mellett egy 2x6->1x8 pines PCIe tápadapter és egy DVI->VGA átalakítót találtunk.


[+]

Az MSI nagyjából 27 centiméteres kártyáján is két légkavaró kapott helyet, melyből az elsőn egy matrica figyelmeztet a hűtés egyik jellemzőjére, azaz hogy alacsony GPU-hőmérséklet esetén nem forognak a ventilátorok.


[+]

A kártya oldalán az egyetlen 8 tűs tápcsatlakozó társaságában egy LED található, mely fehér fénnyel borítja be a a sorozat szimbólumául szolgáló sárkányt. A világítás módozata szoftveresen vezérelhető, illetve akár teljesen ki is kapcsolható.


[+]

A hűtés talpazatán összesen három hőcső fut át, melyekből kettő kétszer, míg egy egyszer megy keresztül a bordázaton.


[+]

A matt fekete NYÁK hátsó szekciója az EVGA megoldásához hasonlóan meglehetősen sivár. A GM206-os GPU itt sem maradt ki a túlhajtásból, ugyanis a grafikus processzor alapfrekvenciáját 1190 MHz-ig srófolták fel.

Ahogy az előző három kártya esetében, úgy az MSI megoldásán is Samsung chipek látják el a memória feladatát. A K4G41325FC-HC28 típusjelölésű GDDR5-ös egységekből összesen 2 GB memória áll össze, melynek effektív órajele most is 7000 MHz.


[+]

Az MSI kártyája egy kissé szerényebb tápellátással rendelkezik, mint a másik három versenyző, ugyanis itt csak 5 fázist számoltunk össze, melyekből az egyik el is tér a többitől.

Az MSI az ASUS-hoz és az EVGA-hoz hasonlóan a referencia hátlapi kialakítást vitte tovább, azaz egy DVI-I, három darab DisplayPort 1.2 és egyetlen HDMI 2.0-s aljzat ül rajta.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés