4 GB-os GeForce GTX 960 elsőként az Inno3D és EVGA garázsából

Az év elején megjelenő és általunk is tesztelt GeForce GTX 960 kapcsán a felhasználók/vásárlók legnagyobb szívfájdalma a mindössze 2 GB-nyi GDDR5 videomemória volt, amire válaszul az NVIDIA partnerei már január végén bejelentették, hogy dolgoznak a memória duplázásán.

Hirdetés

Nem is kellett olyan sokáig várni, az Inno3D bejelentette, hogy elkészült a GM206 GPU és 128 bites memóriabusz köré épülő vezérlő 4 GB-os verziójával. A vállalat különösebb részleteket nem osztott meg a felépítéssel kapcsolatban, így csak sejtésünk lehet, hogy a memória duplázását 8 gigabites lapkákkal érték el. Az órajelek viszont nyilvánosak: a GPU/GPU Boost és memória frekvenciája az NVIDIA ajánlásának megfelelően rendre 1126/1178 MHZ és effektív 7 GHz. A kártyára a vállalat saját duplaventilátoros hűtése került, ami természetesen képes passzív módban is üzemelni a megadott hőmérséklet eléréséig, illetve a ventilátorok könnyű leszerelhetőségét is megoldották a bordák könnyebb, alaposabb tisztíthatóságának érdekében.


[+]

Az Inno3D mellett az EVGA is bejelentette saját megoldásait, egészen pontosan hármat; az alapórajeles kiadás mellett a tuningolt SuperSC és FTW kiadások is napvilágot láttak.


[+]

Természetesen ez a gyártó is meghintette extrákkal saját vezérlőit, mint az alacsony fogyasztású és hosszú élettartamú ACX 2.0+ ventilátorok, MOSFET hűtőlap, egyenes hőcsövek.

 

Az EVGA és az Inno3D egyelőre az árakat nem hozta nyilvánosságra, illetve az elérhetőség időpontját sem határozták meg napra pontosan.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés