Hirdetés

Fehér Toshiba komoly társaságban

Hirdetés

Külső

A Toshibánál a Portégé család jelenti a notebookok (egyik) csúcsát. Ide tartoznak a nagyon könnyű, nagyon kicsi és nagyon drága szubnotebookok, például a megjelenésekor kategóriája legvékonyabb, mégis optikai meghajtós, első SSD-vel szerelt gépe, az R500, vagy az M sorozat tabletjei. Közös jellemzőjük, hogy monitoruk képátlója 12,1”. Emiatt is furcsálltuk az M800-at, ami nem tablet, kijelzője pedig 13,3”-os. Nem illik a képbe a gép külseje sem. Rendben van, hogy fehér, de mit keresnek egy Portégén a Satellite család stílusjegyei? A fényes Toshiba felirat körül ugyanazokat a vékonyodó vonalakat láttuk, mint korábban a Satellite A300-nál.

Körbejárva a gépet feltűnt, hogy semmivel sem vékonyabb a hétköznapi 13,3”-os gépeknél. Elején kártyaolvasót, a márkára jellemző, tekerős hangerőszabályzót, valószínűleg az infra port vak ablakát és a vezeték nélküli hálózati eszközök ki/bekapcsolójának reteszét találtuk. A fedél burkolatának felfelé, a csuklótámasznak pedig lefelé ívelő kialakítása miatt látszanak még az utóbbi jobb szélén elhelyezett LED-ek, balra pedig egy Portégé felirat ott, ahova szerintünk a külső alapján inkább Satellite illene. Hátulra csak a tápcsatlakozó került az akkumulátor mellé.

Oldalról is jól látszik, hogy a felső és alsó rész illesztésével ugyanúgy nem törődtek, mint a Satellite gépeknél. A fekete formatervhez képest itt ezüstszínű sáv fut körbe. Jobbra előre került az optikai meghajtó, mögötte egy USB, a már ősinek számító modem, Ethernet és Kensington zár sorakozik. A túloldalon két hangcsatlakozó nyitja a sort, melyek közül az első (fülhallgató) digitális kimenetként is szolgál. Mellettük egy mini FireWire és egy USB van, föléjük pedig az ExpressCard foglalat került, melynek borítása nem illik a környező szürke sávba. A harmadik USB csatlakozót összegyúrták az eSATA-val, mellette pedig HDMI kimenet feszít, ezt a méretes szellőzőnyílás követi, a sort pedig analóg D-Sub monitorcsatlakozó zárja.

A Portégé M800 kinyitva tovább erősíti a Satellite érzést. Csuklótámaszán ugyanolyan vékony vonalak vannak, mint a fekete modelleken. Folytatódnak a tapipadon is, aminek a gombjai ismét az egyszerűbb Toshiba gépeket idézik. A fehér billentyűzetből nem sikerült fényeset szerezni, de a fölötte sorakozó érintőgombos vezérlőpult és a kerek bekapcsoló ismét a Satellite-okra jellemző stíluselem, akárcsak a monitor kávájában fényes keretbe helyezett webkamera. Természetesen a kijelző felülete tükrös, akárcsak az alsó rész borítása.

Alul két közepes méretű ajtót találunk. Az egyik a 2,5”-os merevlemezt rejti, a másik mögé került a picike modem, a két memóriafoglalat és a Mini PCI Express aljzat, amiben a Wi-Fi modul kapott helyet. A bal alsó sarkot az optikai meghajtó tölti ki, jobbra pedig a Centrino 2 platform többi része került a hűtéssel egyetemben. Az akkumulátor foglalatán látszik, hogy átlagos méretű darab.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés