Hirdetés

LG SN5Y: ezt várhatjuk ma egy középkategóriás hangprojektortól

2.1 csatornás, külön mélyládával rendelkező soundbart teszteltünk.

LG SN5Y

Az már régóta nem lehet kérdés, hogy egy hangprojektornak, azaz egészen pontosan egy jó hangprojektornak abszolút van létjogosultsága. Tényleg képes lehet feljavítani a televíziók hangzását, valamint az ilyen eszközök akár sokoldalú otthoni hangrendszerként is funkcionálhatnak.

LG SN5Y
LG SN5Y [+]

Az LG az első cégek között volt, amelyik meglátta ezekben a berendezésekben a fantáziát. A cég kínálatában már régóta megtalálhatóak a soundbarok, és a más termékcsoportoknál megismert stratégiát követve itt is láthatóan törekednek arra, hogy széles választékkal fedjék le a potenciális vásárlói igényeket. Így a méregdrága, számos extrával kitömött darabok mellett kínálnak középkategóriás, valamint belépőszintű modelleket is. Tesztünk alanya, a kétdarabos LG SN5Y hangszett valahol középen helyezkedik el ezen a palettán.

Hirdetés

Dizájn

A hangprojektor tipikusan nem az a termékcsoport, ahol a dizájnereknek bőséges terepük van a bennük szunnyadó kreativitás kiélésére, hiszen a gerendaszerű forma azért erősen limitálja a lehetőségeket. Azért itt is lehet tágítani a határokat, mint azt például a múltkor nálunk járt Philips soundbar bebizonyította, de az LG SN5Y esetében maradtak a megszokott, hagyományos vonalaknál. A lekerített sarkok jól állnak neki, a frontfelületet hangszórórács fedi, és ebből csak egy kis szeletet harap ki a középen elhelyezett, monokróm LCD kijelző.


[+]

A készülékház jobb oldalára pakoltak egy kezelőpanelt néhány gombbal, ami akkor jöhet jól, ha a távirányító elveszett/elromlott/kifogyott belőle az elem. A csatlakozók hátul kaptak helyet, egy-egy HDMI 1.4 be- és kimenet, digitális optikai audió és USB 2.0 port található itt. A hangprojektor 89 centiméter széles, 8,5 centiméter mély és 5,7 centiméter magas, tehát egy átlagos tévé elé jó eséllyel befér úgy, hogy ne takarja ki a képet. A soundbarhoz vezeték nélkül csatlakozó mélynyomó kialakítása teljesen átlagos, 18 centiméter széles, 39,4 centiméter magas és 29 centiméter mély.

[+]

Főbb paraméterek
LG SN5Y
Hangrendszer 2.1 csatornás, külön mélynyomóval
Teljesítmény 400 watt (RMS):
- hangszórók: 4 x 45 watt
- mélynyomó: 220 watt
Frekvenciaátvitel n. a.
Akkumulátor -
Bluetooth 4.0
Wi-Fi nincs
Csatlakozók optikai digitális audió, HDMI 1.4, USB 2.0
Méret soundbar: 890 x 57 x 85 mm
mélynyomó: 180 x 394 x 290 mm
Tömeg soundbar: 2,35 kg
mélynyomó: 5,8 kg
Fogyasztás soundbar: 28 watt
mélynyomó: 33 watt
Mellékelt kiegészítők távirányító, optikai audió kábel, kézikönyv
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG SN5Y
Fogyasztói ár 80 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés