Hirdetés

Philips TAB8205: sokoldalú, mégis megfizethető hangprojektor

Kipróbáltuk a beépített mélysugárzókkal ellátott, dizájnos, Wi-Fi és Bluetooth támogatású Philips soundbart!

Philips TAB8205

A Philips azon pionírok közé tartozik, akik elsőként kezdtek hangprojektorokkal foglalkozni több mint tíz évvel ezelőtt. Az idő e cégeket igazolta, hiszen a soundbarok rövid idő alatt elképesztő népszerűségre tettek szert. Azonban a Philips számára e termékcsoportnál megtorpant a kezdeti lendület, mert a konszern a 2010-es évek elején úgy határozott, hogy a gazdasági racionalizálási folyamatok részeként megszabadul az audioeszközöket is tartalmazó AV üzletágától.

Ez a folyamat azonban nem ment gördülékenyen. Vevőjelöltek jöttek-mentek, hogy aztán végül a Gibson megszerezze a divíziót. A márkákat egymásra halmozó amerikai cég azonban csődbe ment, és mikor már minden reménytelennek tűnt, közbelépett a Philips tévés szekcióját korábban megszerző hongkongi TP Vision. A holding 2018-ban felvásárolta az AV részleget, így a televíziók, médialejátszók és hangeszközök végre ismét egyesülhettek egy fedél alatt.

Philips TAB8205
Philips TAB8205 [+]

Ennek köszönhetően az elmúlt időszakban végre megjelentek és Magyarországra is eljutottak az új, mai elvárásokhoz igazodó Philips otthoni audioberendezések. Köztük természetesen a hangprojektorok is, amelyek között találhatóak nagyobb tudású, sokoldalú modellek, mint például a TAB8205, amely tett nálunk egy rövid látogatást. Alapvetően arra voltunk kíváncsiak, hogy képes-e jobb megszólalást produkálni, mint egy televízió, mennyire egyszerű a kezelése, illetve kínál-e extrákat.

Szokatlan dizájn

Többször láttuk már korábban, hogy a hangprojektoroknál azért van némi terepe a dizájnereknek, hogy kiélhessék kreativitásukat. A Philips TAB8205 hangprojektoron is érződik ez, hiszen a ferde elő- és hátlapnak köszönhetően szokatlan és figyelemfelkeltő a megjelenése. A frontfelületen elhelyezett, kikapcsolt állapotban láthatatlan monokróm LCD kijelzőt hangszórórács mögé dugták. A felső rész tetemes hányadát is hangszórórács fedi, ám itt azért szorítottak helyet egy érintésérzékeny kezelőpanelnek is.

[+]

A modell 85,7 cm széles, 11,5 cm mély és 6,7 cm magas, tehát kellően lapos ahhoz, hogy a legtöbb tévé elé kényelmesen beférjen. Súlya 3,4 kilogramm, így egyrészt viszonylag egyszerűen hordozható, másrészt pedig egy szekrény sem fog leszakadni alatta. A ki- és bemenetek a hátlapon kaptak helyet, található itt egy-egy USB 2.0, HDMI 2.0, optikai digitális és 3,5 mm-es analóg audiocsatlakozó. Mellettük elhelyeztek még egy gombot, amely a beépített Wi-Fi aktiválására szolgál.


[+]

Főbb paraméterek
Philips TAB8205
Hangrendszer 2.1 csatornás
Hangszórók 4 db full range hangszóró (8 ohm), 2 db 2"-es mélysugárzó (8 ohm)
Teljesítmény 120 watt (RMS)
Frekvenciaátvitel 190 - 20 000 Hz
Akkumulátor -
Bluetooth 4.2
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Csatlakozók 3,5 mm analóg audió, optikai digitális audió, HDMI 2.0, USB 2.0
Méret 85,7 x 11,5 x 6,7 cm
Súly 3,43 kg
Mellékelt kiegészítők távirányító, HDMI kábel, falikonzol, kézikönyv
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips TAB8205
Fogyasztói ár 105 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés