Hirdetés

LG ProBeam BU50NST: projektor erődemonstráció LG-módra

Kipróbáltuk az LG nehézfegyverét, a 4K felbontású, hatalmas fényerejű, okostévérendszerrel is felszerelt vetítőt.

LG ProBeam BU50NST

Az LG régóta meghatározó, megkerülhetetlen szereplője a projektor iparágnak. A cég termékeivel nagyon széles spektrumot fed le, hiszen kínálatukban megtalálhatóak a pici, könnyű, akkumulátoros masinák épp úgy, mint a hatalmas fényerejű, óriási felbontású modellek. A vállalat odafigyel a képminőség mellett a sokoldalú használhatóságra is, és az elmúlt években nálunk járt készülékekkel kifejezetten elégedettek voltunk.

LG ProBeam BU50NST
LG ProBeam BU50NST [+]

Emiatt is előzetesen már nagyon sokat vártunk a ProBeam BU50NST projektortól, amely ráadásul a vállalat egyik nagyágyúja. Papíron bitang jónak tűnő eszközről van szó, valós 4K felbontással, HDR támogatással, hasznosnak tűnő extrával. Kipróbáltuk, hogy a valóságban hogy teljesít!

Hirdetés

Dizájn: semmi trükk

Az LG sokszor nagy szabadságot ad a dizájnereknek ebben a termékcsoportban is, de ezúttal nem adtak sok teret a fantázia szárnyalásának. A ProBeam BU50NST totálisan hagyományos külsővel bír, azaz egy masszív téglatestről van szó, amelynek 37 centiméteres szélességéhez 29 centiméteres mélység és 15,5 centiméteres magasság, valamint 9,7 kilogrammos súly társul. Ez azt jelenti, hogy bár nem lehetetlen a mozgatása, ám mobilisnak azért túlzás lenne nevezni.

[+]

A készülékház frontfelületén helyezték el a fókuszállító tárcsával rendelkező lencsét, oldalt két tárcsa kapott helyet, melyekkel a horizontális (20%) és vertikális (50%) lencseeltolás szabályozható. Az eszköz hátuljára kerültek a ki- és bemenetek, azaz két-két HDMI 2.0 és USB 2.0, valamint egy-egy Ethernet, HDBaseT, RS-232 soros port, illetve fejhallgató-csatlakozó. Először azt hittük, hogy kezelőpanel nem található a vetítőn, de később kiderült, hogy a bekapcsológomb joystickként is funkcionál, és így képes betölteni ezt a szerepet. A gyártó szerint a maximális zajszint 29 dB, de mi 33 dB-t mértünk saját eszközünkkel, ez pedig már a bőven hallható szint, és egy picit zavaró lehet, amíg meg nem szokja a fülünk.


[+]

Főbb paraméterek
LG ProBeam BU50NST
Képalkotási technológia DLP
Fényforrás Lézer
Fényforrás élettartama 20 000 óra
Maximális fényerő 5000 ANSI lumen
Maximális felbontás 3840x2160 (4K)
Vetítési távolság Közepes (300" – 762 cm; 65" – 195 cm; 40" – 101 cm)
Max. kontrasztarány (dinamikus) 3 000 000:1
Zajszint Normál mód: 33 dB; energiatakarékos mód: 26 dB
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Cinema, DICOM, Expert (Dark Room), Expert (Bright Room) Game, HDR Effect, Presentation, Standard
Hangrendszer 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek -
Interfész 2 HDMI 2.0, 2 USB 2.0, 3,5 mm analóg audio, Ethernet, HDBaseT, RS-232
Extrák Beépített médialejátszó, beépített hangrendszer, távirányító, trapézkorrekció, Miracast-támogatás, Bluetooth-támogatás, webOS okostévérendszer
Akkumulátor -
Teljesítményfelvétel 380 watt
Méret 37 x 29 x 15,57 cm
Tömeg 9,7 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG ProBeam BU50NST
Fogyasztói ár 1 000 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés