A G3 tévé tesztje: az LG idei legjobb 4K OLED tévéje

Kipróbáltuk a gyártó legnagyobb tudású, falra szerelhető OLED televízióját.

LG G3 tévé

Az LG korábbi jó szokását megtartva idén is minden vetélytársánál több OLED televíziót küld csatába. A 4K felbontású modellek között a legnagyobb tudású a G3 sorozat, amely kialakításában és belső képességeit tekintve is kilóg a mezőnyből. Végre megérkezett a hazai boltokba is, így nekünk is lehetőségünk nyílt rá, hogy néhány napon át tesztelhessük 55 hüvelykes változatát. Ismerve a gyártó korábbi OLED készülékeit és látva az árát, az elvárásaink meglehetősen nagyon voltak!

LG G3
LG G3 [+]

Falra szánva

Az LG G3 televíziót, hasonlóan a "G"-széria korábbi darabjaihoz alapvetően arra szánták, hogy a felhasználó a falra akassza. Ennek érdekében a dobozában megtalálható egy speciális konzol, illetve a hátlapot is úgy alakították ki, hogy gyakorlatilag hézagmentesen simuljon a függőleges felületre. A többi OLED tévétől eltérően az alsó része nem szélesedik ki, a teteje pedig nem ultravékony, hanem mindenhol egyenletes a vastagsága.


[+]

Az említett konzol lehetővé teszi, hogy néhány centiméteres távolságban jobb és bal oldalon is előre húzható legyen, ami olyan hatást kelt, mintha elforgatnánk. A kávája a mai trendeknek megfelelően igen keskeny, valamint egy síkban van a kijelzővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlan. A készülék megjelenése visszafogott, letisztult, modern, de azt nem állítanánk, hogy rögtön vonzza a tekintetet.


[+]

Hagyományos értelemben vett állványt vagy talpat nem is mellékelnek a tévéhez, de aki szeretne, az elvileg vásárolhat hozzá külön. A ki- és bemeneteket a hátlapon helyezték el, de értelemszerűen úgy, hogy azok oldalra vagy lefelé néznek. Található rajta négy darab HDMI 2.1, három USB 2.0, egy Ethernet és egy digitális optikai audió csatlakozó, és persze a fizetős, digitális tévéműsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik róla.

[+]

Főbb paraméterek
LG G3 (OLED55G33LA)
Panel 10 bites Micro Lens OLED Evo panel (40-120 Hz)
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160 pixel)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 10,2 ms
Maximális fényerő 2055,3 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Automatikus Energia, Élénk, Eredeti, Filmmaker, ISF Sötét Szoba, ISF Világos Szoba, Játékoptimalizáló, Sport, Színház
Hangbeállítások AI Hang Pro, Eredeti, Mozi, Tiszta Hang Pro, Sport, Zene, Játékoptimalizáló
Hangrendszer 4.2 csatornás, 60 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 3 db USB 2.0, optikai digitális audió, Ethernet, CI+ 1.4 slot
Extrák Alpha9 képfeldolgozó processzor, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, távoli számítógép elérése, felhőben lévő dokumentumok elérésére, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 23 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, HDR, HDR konverzió, FreeSync és G-Sync támogatás
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 134 watt, készenléti üzemmódban: 0,18 watt
Méret 1222 x 703 x 27,2 mm
Tömeg 17,8 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG G3 (OLED55G33LA)
Fogyasztói ár kb. 940 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés