LG A2: leteszteltük a legolcsóbb idei LG OLED tévét

A belépőszintűnek számító, 4K felbontású, HDR támogatású LG OLED A2 televízió járt tesztlaborunkban.

LG A2

Az LG magabiztosan dominálja az OLED televíziók szegmensét, globálisan közel 60 százalékos piaci részesedést birtokolva. Ez nem véletlen, hiszen a cég az elmúlt egy évtizedben a technológia legnagyobb támogatójává vált, és kényesen odafigyel arra, hogy mindenki másnál nagyobb választékkal legyen jelen a boltokban évről-évre, így fedve le termékeivel a lehető legnagyobb potenciális vásárlói réteget.

LG A2
LG A2 [+]

A prémium kategória bővítése mellett a vállalat tavaly "lefelé" is nyitott: bevezették a belépőszintű A családot. Úgy látszik, hogy az elért eredményekkel elégedettek voltak, mert idén érkezik a folytatás, amely az LG A2 névre hallgat, és amely így a konszern legolcsóbb idei OLED televíziója. Szerettük volna kipróbálni, hiszen ára miatt érdekesebb lehet a nagyobb tömegek számára, és sikerült is hozzájutni egy 65 hüvelykes tesztpéldányhoz.

Hagyományos kialakítás

A magasabb kategóriás modelleknél a vállalat érezhetően ráfekszik a dizájnra is, de az A2 esetében maradtak a legolcsóbb, leghétköznapibb megoldásnál. A hatalmas képernyő két kis, oldalt elhelyezett tappancson nyugszik, amivel nincs gond, csak hát a legolcsóbb, százezer forintnál is olcsóbb tévéknél is ezt a módszert alkalmazzák általában, és itt mégiscsak egy OLED modellről van szó. Ráadásul e megoldás hátránya, hogy nem teszi lehetővé a kijelző forgatását, döntését, illetve előfordulhat, hogy egy kisebb szekrénykére, állványra már nem fér fel. A képernyő szabványos VESA konzollal természetesen falra is felakasztható.


[+]

A káva a mai trendeknek megfelelően igen keskeny, kevesebb mint egy centiméter széles, és kikapcsolt állapotban láthatatlan. A ki- és bemenetek a már jól bevált módon a hátlapon kaptak helyet. Található itt három darab HDMI 2.0, két darab USB 2.0, valamint egy-egy Ethernet és digitális optikai audió csatlakozó. Tehát az analóg audió portot ezúttal lehagyták, viszont a fizetős digitális műsorok dekódolásához szükséges CI+ olvasó nem hiányzik.

[+]

Főbb paraméterek
LG A2 (OLED65A26LA)
Panel 10 bites WRGB OLED panel (60 Hz)
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160 képpont)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 14,4 ms
Maximális fényerő 712 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, Filmmaker, ISF szakértői sötét helyiség, ISF szakértői világos helyiség, Játékoptimalizáló, Mozi, Sport
Hangbeállítások AI-Hang Pro, Eredeti, Mozi, Tiszta Hang Pro, Sport, Zene, Játékoptimalizáló
Hangrendszer 2.0 csatornás, 20 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 3 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, optikai digitális audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Alpha7 képfeldolgozó processzor, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 22 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, HDR
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 134 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 144,9 x 89,6 x 23,5 cm
Talp nélkül: 144,9 x 83,2 x 4,6 cm
Tömeg Talppal: 17,3 kg
Talp nélkül: 17,1 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG A2 (OLED65A26LA)
Fogyasztói ár 890 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés