LG C2: tesztpadon a jelenlegi legkisebb, 42 hüvelykes OLED tévé

Megnéztük a játékosok igényeinek is megfelelő, 4K felbontású, kisméretű OLED televíziót.

LG C2 42"

Az LG-től az elmúlt egy évtizedben megszokhattuk, hogy minden esztendőben próbálnak valami újat nyújtani az OLED tévé szektorban. E folyamat részeként vezették be a tapétatévéket, a falhoz simuló modelleket, a hangprojektorral felturbózott változatokat, de ide tartozik a 8K és a feltekerhető televízió is.

LG C2 42"
LG C2 42" [+]

Emellett a konszern a képátló terén is próbált új utakat keresni, hiszen az első 55 hüvelykes modellek után megjelentek a 65, 77, és 88"-es készülékek is, majd pár éve lefelé is nyitottak, amikor piacra dobták az első 48"-es OLED televíziót, amely komoly sikert aratott a gamerek körében (is), akik úgy vitték ezt a modellt, mint a cukrot. Az eredményeket látva az LG úgy döntött, hogy ebbe az irányba is folytatja a terjeszkedést, és idén bejelentették, hogy színre lépnek a piac legkisebb, 42 hüvelykes képátlóval bíró készülékével, amely az OLED szegmensben a középkategóriás C2 szériát erősíti.


[+]

Az LG OLED42C21LA típusjelzésű modell már meg is érkezett Magyarországra, és kaptunk belőle tesztpéldányt. Amellett, hogy megvizsgáltuk a képminőséget és hogy az okostévérendszer milyen funkciókkal bővült, azt is megnéztük, hogy milyen élményt nyújt a picinek számító OLED tévé.

Dizájn

A televízió meglehetősen átlagos külsővel bír, hiszen két kis talpacskán nyugszik a készülékház, amely az olcsóbb, belépőszintű LCD tévéknél is előszeretettel alkalmazott megoldás. Ez csak azért tűnik furcsának, mert a kiemelt célcsoportnak számító gamerek részéről gyakori elvárás, hogy a képernyőt lehessen forgatni, dönteni, hogy minél pontosabban pozicionálhassák a kijelzőt. Láttunk már ilyen méretű monitorokat, amelyeknél ezeket sikerült megoldani, talán itt sem okozott volna komolyabb problémát. A kis vékony tappancsok ezt viszont értelemszerűen nem teszik lehetővé. A képernyő egyébként a falra egyszerűen felakasztható szabványos VESA konzol segítségével.

[+]

A káva szélessége kevesebb mint egy centiméter, és mivel egy síkban van a kijelzővel, ezért kikapcsolt állapotban láthatatlan. Azt semmiképp sem mondanánk, hogy ódivatú lenne a megjelenése, de hogy őszinték legyünk, dizájn terén egy picit nagyobb durranásra számítottunk a világ legkisebb elérhető OLED televíziójától. A ki- és bemenetek a szokásoknak megfelelően a hátlapon kaptak helyet, viszont oldalra néznek, ezáltal viszonylag egyszerűen elérhetőek. Található a készüléken négy darab HDMI 2.1, három USB 2.0, valamint egy-egy Ethernet, optikai digitális és 3,5 mm-es analóg audiocsatlakozó. Meg kell említeni a fizetős digitális tévé műsorok dekódolására szolgáló CI+ kártyaolvasót, amelyet szintén nem spóroltak le a termékről.


[+]

Főbb paraméterek
LG C2 (OLED42C21LA)
Panel 10 bites WRGB OLED panel (40-120 Hz)
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 42 hüvelyk (106 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 10,2 ms
Maximális fényerő 871,1 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, Filmmaker, ISF szakértői sötét helyiség, ISF szakértői világos helyiség, Játékoptimalizáló, Mozi, Sport
Hangbeállítások AI Hang Pro, Eredeti, Mozi, Tiszta Hang Pro, Sport, Zene, Játékoptimalizáló
Hangrendszer 2.0 csatornás, 20 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 3 db USB 2.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, CI+ 1.4 slot
Extrák Alpha9 képfeldolgozó processzor, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 22 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, HDR, HDR konverzió, FreeSync és G-Sync támogatás
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 65 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 93,2 x 57,7 x 17,0 cm
Talp nélkül: 93,2 x 54 x 4,1 cm
Tömeg Talppal: 9,3 kg
Talp nélkül: 9 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG C2 (OLED42C21LA)
Fogyasztói ár kb. 500 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés