LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje

Megnéztük, milyen kompromisszumokat kell kötni, ha nem a legdrágább OLED sorozatot választjuk a gyártótól.

Hirdetés

LG C3

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2023-ban is a C sorozat képviseli az LG OLED televízióinak kínálatában az arany középutat hazánkban. A harmadik generációnál tartó széria a belépőszintű, ám olcsóbb B3 és a nagyobb tudású, de értelemszerűen drágább LG G3 között helyezkedik el. A korábbi modelleket, tehát a tavalyi C2-t, illetve a tavalyelőtti C1-et is teszteltük, és elnyerték a tetszésünket, ezért bíztunk benne, hogy az idei készülék sem teljesít rosszabbul.

LG C3
LG C3 [+]


[+]

Dizájn: kis csalódás

A káva keskeny, kikapcsolt állapotban láthatatlan, a talp diszkrét, az összhatás ízléses. Hogy akkor mégis mi a baj? Hát, hogy gyakorlatilag teljesen úgy néz ki, mint a tavalyi készülék. Olyan, mintha a tervezők egy fikarcnyi energiát nem fordítottak volna arra, hogy új külsőt találjanak ki. Ez értékesítési szempontból sem feltétlenül jó irány, hiszen nem hátrány, hogy ha egy terméken látszik, hogy egy újabb darab, mint a tavalyi rokona. De azért azt fontos leszögezni, hogy tragédiáról nincs szó, tényleg jól fest a készülék.

[+]

A szabványos VESA (300x200 mm) konzol révén a falra is fellógatható képernyőt a talp stabilan tartja, viszont annak forgatását és döntését nem teszi lehetővé. Az LG C3 esetében a ki- és bemenetek a hátlapra szerelt "doboz" bal szélén kaptak helyet, és oldalra néznek; négy darab HDMI 2.1, három USB 2.0, egy Ethernet és egy digitális optikai audió csatlakozó került ide, és természetesen a fizetős digitális tévéadások dekódolásához szükséges CI+ slotot sem hiányzik, csak az felül található.


[+]

Főbb paraméterek
LG C3 (OLED55C31LA)
Panel 10 bites OLED Evo panel (40-120 Hz)
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160 pixel)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 10,8 ms
Maximális fényerő 1154,5 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Automatikus Energia, Élénk, Eredeti, Filmmaker, Futball, ISF Sötét Szoba, ISF Világos Szoba, Játékoptimalizáló, Színház
Hangbeállítások AI Hang Pro, Eredeti, Mozi, Tiszta Hang Pro, Sport, Zene, Játékoptimalizáló
Hangrendszer 2.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 3 db USB 2.0, optikai digitális audió, Ethernet, CI+ 1.4 slot
Extrák Alpha9 képfeldolgozó processzor, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, távoli számítógép elérése, felhőben lévő dokumentumok elérésére, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 23 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, HDR, HDR konverzió, FreeSync és G-Sync támogatás
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 115 watt, készenléti üzemmódban: 0,17 watt
Méret Talp nélkül: 1222 x 703 x 45,2 mm
Talppal: 1222 x 757 x 231 mm
Tömeg Talp nélkül: 14 kg
Talppal: 16 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG C3 (OLED55C31LA)
Fogyasztói ár kb. 760 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés