Hirdetés

Kolink Unity Adapt: ház, ami alkalmazkodik a felhasználó stílusához

Tesztalanyunk egyedi vonása, hogy előlapját bármikor lecserélhetjük egy másikra, így sosem unjuk majd meg.

Mérések, értékelés

Ahogy az máskor is lenni szokott, a ház belterének melegedésére vonatkozó méréseink előtt a tápegység és az SSD mellé egy fix 4 GHz-en üzemelő, Intel Core i7-5960X processzorra épülő rendszert pakoltunk tesztalanyunkba, amit aztán az AIDA64 CPU-t, FPU-t és GPU-t terhelő tesztjeivel dolgoztattunk meg. A mérést a gyári ventilátorokkal, illetve azok nélkül is elvégeztük, míg a harmadik körre már a házon kívül, nyitott tesztpadon került sor, a kapott értékek közti különbséget pedig az alábbi grafikonokon tüntettük fel:

Tény, hogy már a két gyári ventilátor is javít a belső viszonyokon, de hozzátesszük, hogy van is honnan feljönni, ugyanis extra hűtés nélkül, kizárólag a processzorhűtő ventilátorának légmozgásával nagy terhelés mellett azért elszabadultak a hőmérsékletek. Különösen a videokártyán érződik a bezártság, ez a komponens nem kap annyit az előlap felől beáramló levegőből, így mindenképp ajánlott vagy a gyári légkavarók megtartása, vagy akár újak beszerzése.

Szerencsére akkor sem történik majd katasztrófa, ha az átlagnál hangosabb modelleket választunk, ugyanis zajszintmérésünk során az átlagosnál jobb eredményt kaptunk, ennyi előnye tehát van a viszonylag kevés szellőzőnek. A méréshez okostelefonunkat használtuk, mely 60 dB hangerejű fehér zaj kibocsátására lett beállítva, ebből a zajszintmérő az oldallapok felszerelése után már csak 41,4 dB-t érzékelt, ez alapján pedig elmondható, hogy a burkolat nagyjából a zajok mindössze kétharmadát engedi ki a felhasználó felé, ami jónak számít.

Értékelés

Még egyszerű megjelenése ellenére is üde színfoltnak tartjuk a Kolink Unity Adaptot a gépházak piacán, hiszen bár specifikációit és dizájnját tekintve átlagosnak mondható, továbbá a két gyári ventilátor sem olyan extra, amit más termékeknél ne lehetne látni, a cserélhető előlap mégis olyan pluszt ad, amivel azért nem futunk össze mindenhol.


[+]

A gépház minőségi kivitelén az utólag beszerelt előlap sem változtat, hiszen pontosan ugyanaz az anyaghasználat, mint a gyári megoldás esetében, mindössze a mintázat más, mindezt ráadásul annak ellenére is sikerült elérni, hogy a csere felhasználóbarát módon, egyszerű lépésekből megoldható. Egyedül azt sajnáljuk, hogy a gyártó nem élt a rácsos előlap lehetőségével, hiszen az összkép már csak akkor lehetne jobb, ha a felhasználó vásárlás után választhatna látványosabb, üvegből készült vagy hűtés szempontjából hatékonyabb, légáteresztő verzió közül, bár ehhez már a ház komplett elejét cserélni kellene, ugyanis a diffúzor és a mögötte található lemez anyaga nem a jó szellőzőképességéről ismert.

Figyelembe véve a 33 000 forintos vételárat és a csereelőlapok nagyjából 10 000 forint körüli árát, nem mondanánk, hogy a kategória legjobb ár/érték arányú modelljével van dolgunk, viszont a testreszabhatóság és az egyébként szinte hibátlan felépítés miatt nem tudunk rá rosszat sem mondani, ezért a kicsit bő lére eresztett konklúziónk összefoglalva az, hogy elnyerte tetszésünket a Kolink Unity Adapt.


Kolink Unity Adapt számítógépház

SidCorky

A Kolink Unity Adapt számítógépházat a CaseKing Hungary bocsátotta rendelkezésünkre.

Előzmények

Hirdetés