Hirdetés

Kolink Unity Adapt: ház, ami alkalmazkodik a felhasználó stílusához

Tesztalanyunk egyedi vonása, hogy előlapját bármikor lecserélhetjük egy másikra, így sosem unjuk majd meg.

Szerelés

A ház körbefotózása után gyorsan be is szereltük a helyére jól megszokott, ASUS Z170-Deluxe alaplapból és NVIDIA GeForce GTX Titan videokártyából álló tesztkonfigurációnkat, melyet egy 2,5 hüvelykes SSD-vel és a 200 mm hosszú be quiet! tápegységünkkel egészítettünk ki.

[+]

Az alaplap, a VGA és az SSD beépítése gyerekjáték volt (és akkor is az lett volna, ha a videokártyát vertikálisan szereltük volna be, hiszen a mellékelt konzol rögzítéséhez mindössze két csavar betekerése kellett), sőt, az alaplap felett még maradt is annyi hely, hogy később a hőmérsékleti teszthez használt, Noctua NH-D15 léghűtővel kiegészített konfigunk esetében már beszerelt processzorhűtő mellett is csatlakoztatni tudtuk a 8 tűs EPS csatlakozót.

Magának a tápegységnek a beszerelése már egy fokkal nehezebb volt, sőt, csavarral nem is tudtuk a helyére rögzíteni, de úgy véljük, hogy ez egyedi hiba volt. Ennek ugyanis normál esetben nem kellett volna gondot okoznia, a nálunk járt példány viszont valószínűleg már megjárt néhány tesztelőt, mert az alsó lemez olyan csúnyán el volt hajolva, hogy a táp csavarhelyei nem illeszkedtek a ház kivágásaihoz (ez jól látszik is a képeken).

[+]

Ez a tesztet szerencsére nem befolyásolta, hiszen az alkatrész rögzítés nélkül is a helyén maradt az általunk végzett néhányszori emelgetés során, arra viszont kíváncsiak lennénk, hogy hogy sikerült ezt összehozni; kézi erővel nem tudtuk visszahajlítani az eldeformálódott lemezt – ez kicsit talán biztató is.

[+]

A kábelek elvezetése még a szokásosnál is könnyebb volt, ami ennyi kábelvezető csatorna és gyorskötözők számára kialakított rögzítőpont meglétével nem is csoda, a helyzetet pedig tovább javítja, hogy az alaplaptálca és az oldallemez között több mint 2 cm tér van, ez pedig még keresztezett tápkábelek esetén is elegendőnek bizonyult.


[+]

Az egyetlen átgondolatlan pontját a háznak akkor fedeztük fel, amikor a csereelőlappal való kísérletezgetés után megpróbáltuk visszaszerelni a helyére a ház elejét. Azzal még nem volt gond, hogy visszacsavarozzuk a diffúzorlapot és a gyári üveglapot a helyére, viszont az ARGB fények csatlakozóját már nem tudtuk visszakötni, ugyanis a fogadó oldali NYÁK annyira rugalmas, hogy hamarabb sikerült volna elhajlítani, mint bepattintani a dugót. A megoldás az volt, hogy a felső két rögzítőcsavart kicsavartuk, így ellentartás céljából befért a kezünk a NYÁK alá és be tudtuk dugni a csatlakozót. Remélhetőleg aki ilyen házat tervez vásárolni, elolvassa majd ezt a tesztet és egy extra ki-/becsavarozást megspórolhat, ha a gyáritól különböző előlapot kíván használni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés