Kolink blog: új házakat hoz az ősz

Két új számítógépházzal bővíti kínálatát a cég, az egyik a Unity, a másik az Observatory családba érkezik.

Az ősz és a számítógép-építésben gondolkodók örömére két új gépházzal bővült a Kolink kínálata: az Observatory családba érkezett a HF utótagot viselő, szellőzésre kihegyezett modell, míg a Unity széria a kifejezetten szemrevaló előlappal felszerelt, Lateral névre keresztelt változattal lett gazdagabb.


[+]

Az utóbbival kezdve az ismerkedést, ez a Lateral egy E-ATX – vagy kisebb – méretű alaplapok fogadására előkészített ház, mely kívülről 510 x 230 x 455 mm-es (ma x sz x mé). Belül klasszikus, kétkamrás kialakítást találunk, az alsó részben a tápegységen kívül a 3,5”-es HDD-ket (két darabot) fogadó fiókokkal. Ezeken felül még két 2,5”-es meghajtót is elhelyezhetünk az alaplapi tálca hátoldalán, a terabájtok növelésének tehát nincs akadálya. Bővítőkártyából hét darab elhelyezésére nyílik lehetőség, és van opció a VGA függőleges beépítésére is, az ehhez szükséges tartókeret pedig a ház része.


[+]

Mivel a Lateral egy teljesítményre kihegyezett gépház, a szellőzés, hűtés területén elég sok az opció: az előlap mögé három 12 vagy 14 cm-es ventilátor kerülhet, felül további három, hátul pedig még egy 12 cm-es egység dolgozhat a forró levegő eltávolításán. Ha ennyi nem lenne elég, a jobb oldali panelre további két 12 cm-es légkavaró szerelhető fel. A tágas belső térben a vízhűtések radiátorai is elférnek: elöl 420 mm-ig, fent és oldalt 240 mm-ig terjeszkedhetünk ezekkel.

A gyári kiépítés egyébként a Unity Lateral Performance esetében három darab fekete, PWM vezérlésű, 12 cm-es ventilátort tartalmaz, míg a Unity Lateralban ARGB világítással rendelkező 12 cm-es Umbra S légkavarókat találunk, hármat az előlap mögött, egyet pedig hátul. A Lateral a beszerelhető VGA-k tekintetében meglehetősen nagyvonalú, ugyanis akár 410 mm hosszú grafikus kártyákat is képes elnyelni, processzorhűtőből pedig 185 mm a maximális magasság.


[+]

Áttérve a külsőre, ami a Lateral legnagyobb újdonsága is egyébként, bal oldalon zsanérokra szerelt edzett üveg panel enged betekintést a belső térbe, felül és jobb oldalon pedig hálóval védett szellőzőrácsok biztosítják a friss levegő bejutását. A fedlap jobb szélén felsorakoztatott csatlakozók egy Type-C, két Type-A (egyik USB 3.0, másik USB 2.0) és két audió jack konnektorban merülnek ki. Az előlap pedig függőlegesen elhelyezkedő, párhuzamos lemezekből áll, melyek szinte tökéletes átjárást kínálnak a légáramlásnak, plusz lehetővé teszik az ARGB fények kijutását is.


[+]

A másik újdonság, az Observatory HF (mely elérhető hálós előlappal feketében, fehérben, illetve ugyanezekben a színekben, de elöl üveggel burkolva is), mérete pedig 449 x 200 x 390 mm (ma x sz x mé). Mint az Observatory házaknál általában, itt is teljes a rálátás a hardverekre, melyek a kétkamrás, ATX alaplapok fogadására kész belső térbe kerülnek.

A bal oldal teljes egészében edzett üveg panelt kapott, az előlap pedig tökéletes rálátást biztosít a mögötte elhelyezkedő ventilátorokra – egész pontosan három darab 14 cm-es Umbra ARGB légkavaróra, melyeket három másik 12 cm-es Umbra ARGB egészít ki, kettő fent, egy pedig hátul elhelyezve. Ezzel egyébként nagyjából le is van fedve az Observatory HF fogadókészsége, bár ha valaki szeretne, akkor az még a tápegységet fedő lemezre is felszerelhet két 12 cm-es légkavarót. Ha vízhűtést szeretnénk, akkor az előlap (max. 360 mm) és a hátlap (120 mm) jöhet szóba.


[+]

Adattárolókat illetően elég sok a lehetőség: a tápegység előtt egy kombinált 3,5”/2,5”-es és egy szimpla 3,5”-es fiók, az alaplapi tálca hátoldalán pedig két 2,5”-es hely található. Bővítőkártyából hét számára van hely, a VGA maximális hossza 330 mm lehet, a CPU-hűtő magasságára vonatkozó korlátozás pedig 160 mm. A csatlakozópanel ennél a számítógépháznál is a felső oldal jobb szélére került, és két USB 2.0-t, egy USB 3.0-t és a szokásos hangcsatlakozókat tartalmazza.

Előzmények