Hirdetés

Fractal Design Torrent Compact: azért kompaktnak nem neveznénk

Egy új generációt vártunk, de csak szériává bővült a Torrent – kérdés, hogy az új modellben orvosolták-e a korábbi gyengeségeket.

Külső

A tavaly tesztelt Fractal Design Torrent gépház első pillantásra ígéretes modellnek tűnt, azonban a gyakorlati próba során kiderült, hogy nem minden olyan tökéletes. Bár a szellőzéssel az előlap dizájnja alapján várt módon nem is akadt gond, a belteret viszont úgy alakították ki, hogy a specifikációs táblázat jól mutasson, ugyanakkor a komponensek vezetékei számára alig maradt hely. Ebből kifolyólag a szerelés vége felé már akadtak problémáink, és reméltünk, hogy egy esetleges utód tervezésekor ezt a részt újragondolják a mérnökök, ám a gyártó legújabb bejelentése nem a Torrent második generációjának érkezését hozta, hanem annak termékcsaláddá bővülését, ugyanis bemutatkozott a Torrent Compact és a Torrent Nano.


[+]

Az újdonságok közül a nagyobb változat jutott el hozzánk, mellyel kapcsolatban már korábbi hírünkben is említettük, hogy kicsit viccesnek tartjuk a Compact elnevezést egy olyan ház esetében, melybe 274 mm széles, E-ATX formátumú alaplapokat is beszerelhetünk. Méretét tekintve persze valóban egy kompaktabb megoldásról van szó, hiszen az eszköz 450 x 222 x 467 milliméteres, tömege pedig attól függően lehet 7,4 vagy 8 kg, hogy az acél vagy az üveg oldallapokkal szerelt verziót választjuk. Utóbbi esetben ismét kétfelé válik az opciós lista, ugyanis elérhető egy mindkét oldalon sötétített oldallapokkal ellátott változat, illetve egy olyan is, amelynél az egyik oldal kevesebb sötétítést kapott, ennek pedig az az oka, hogy a második lehetőségnél már két darab ARGB-s ventilátort találunk a csomagban a másik verzió világítás nélküli légkavarói helyett.

[+]

A Torrent Compact pontosan ugyanolyan, rácsos előlapot kapott, mint nagy testvére, mely egyébként a gyártó első olyan gépháza volt, amelynek tervezésekor a szellőzés volt a legfontosabb szempont.

[+]

A hátlap az előlaphoz hasonlóan nagyrészt nyitott, az egyetlen 120 milliméteres ventilátor számára fenntartott szellőzőrács a hét PCIe bővítőkártyahely fölé is benyúlik (melyek szintén lyuggatott takarólemezeket kaptak), összeszerelt állapotban egyedül az alaplapi kivágás és a felülre helyezendő tápegység által elfoglalt területek azok, ahol a levegő nem tud távozni a házból. Ezúttal is kapunk hátul elhelyezett, tépőzáras rögzítőelemeket, melyekkel a számítógépbe futó kábeleket tudjuk szépen, egy oszlopba lekötözni, a tépőzárak ötletes kialakításának köszönhetően ráadásul azokat akár belső vezetékek rögzítésére is használhatjuk.

Kétoldalt az általunk próbált, ARGB-s ventilátorokkal szerelt verzión csak üveggel találkozhatunk, a lapokat pedig felül bepattintva tudjuk a vázhoz rögzíteni.


[+]

Alul egy, a ház teljes hosszán végigfutó, kihúzható porszűrő lakik a két széles láb, valamint a ház közötti sínekben, erre a megoldásra pedig azért volt szükség, mert erre a területre, a beltér alsó részébe is van lehetőségünk ventilátorok vagy vízhűtéses rendszerekhez tartozó radiátorokat beszerelni.


[+]

A bekapcsoló- és reset gombot, két USB 3.0 Type-A, egy USB 3.1 Type-C és két jack csatlakozót felvonultató panel a ház tetejének első, fix részén kapott helyet, míg a mögötte elterülő szekció egy elemként eltávolítható a következő oldalon részletezett okokból.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés