Kolink blog: testreszabható ház Kolink-módra

Hogy mennyire messze vannak az unalmas bézs dobozok, azt jól mutatja az egyedivé tehető Kolink Unity ház.

Az asztali PC már régóta nem csak egy szürke vagy bézs hasáb az asztalon (esetleg alatta): a beépített  hardver mellett egyre gyakrabban a dizájnra is nagy hangsúlyt fektetnek az építők. Ez egyaránt igaz a nagy cégekre és az otthoni gépösszerakókra – és igazából az utóbbiak azok, akik igazán kísérletező kedvűek ezen a téren. A Kolink Unity házsorozata nekik készült, és fémfűrész, illetve különleges moddingtapasztalatok nélkül is lehetővé teszi számítógép bizonyos mértékű testre szabását, köszönhetően cserélhető előlapjainak.

Kolink Unity Nexus
Kolink Unity Nexus (forrás: Kolink) [+]

Maga az alap, tehát a Unity sorozat tartalmazza a Nexus és az Adapt házat, melyek mindketten E-ATX alaplapok fogadására is képesek, illetve lehetővé teszik az akár 3 slotos VGA-k függőleges elhelyezését a megfelelő riser megvásárlása után. Ami különbség van köztük, az az előlap kialakítása: a Nexus „teli”, az Adapt pedig kétoldalt hálós panellel rendelkezik. Szellőzés szempontjából az utóbbi, látványra az előbbi a jobb, mindenki eldöntheti, hogy neki melyik szimpatikusabb.

A 3,5"-es HDD-ket a tápegység elé szerelhetjük be, az alaplapi tálca hátoldalára két 2,5"-es SSD fér
A 3,5"-es HDD-ket a tápegység elé szerelhetjük be, az alaplapi tálca hátoldalára két 2,5"-es SSD fér (forrás: Kolink) [+]

A többi specifikációban nincs eltérés: mindkét ház 485 x 230 x 460 mm-es külső mérettel rendelkezik, bal oldalukra pedig edzett üveg burkolat került, ezen keresztül látunk be a kétkamrás kialakítású belső térbe. Itt két 3,5”/2,5”-es, illetve két 2,5”-es meghajtóhelyet találunk, elfér 180 mm magas CPU-hűtő, 415 mm hosszú grafikus kártya és összesen hét darab ventilátor (három fent, három elöl és egy hátul). Ezek közül kettőt előre telepítve kapunk: egy 12 cm-es Umbra VOID ARGB dolgozik hátul és egy klasszikus 12 cm-es példány elöl. Szükség esetén kompakt vízhűtés elhelyezése is megoldható: elöl 360 mm-es, felül 240 mm-es, hátul 120 mm radiátorok férnek el. A fedlapon mágneses rögzítésű porszűrőt is találunk, e mellé kerültek a portok: egy USB 2.0, két USB 3.0, egy USB 3.2 Type-C és hangcsatlakozók.

Kolink Unity Adapt
Kolink Unity Adapt (forrás: Kolink) [+]

Mondanunk sem kell, hogy az RGB világítás sem hiányzik a házból: a mellékelt Umbra ventilátoron túl az előlap mögé is került belőle, és aki szeretné, az ezt a népszerű alaplapi rendszerekkel is szinkronizálhatja.

Előlapok az Adapthoz és a NexushozElőlapok az Adapthoz és a NexushozElőlapok az Adapthoz és a NexushozElőlapok az Adapthoz és a Nexushoz Előlapok az Adapthoz és a Nexushoz (forrás: Kolink) [+]

Az előlap maga pedig cserélhető, mind a Adapthoz, mind a Nexushoz többféle mintával ellátott , edzett üveg paneleket vásárolhatunk, melyek természetesen az említett RGB-s megoldás fényeit is szépen visszaverik.

Azóta történt

Előzmények