Hirdetés

Kolink Unity Adapt: ház, ami alkalmazkodik a felhasználó stílusához

Tesztalanyunk egyedi vonása, hogy előlapját bármikor lecserélhetjük egy másikra, így sosem unjuk majd meg.

Belső

Miután eltávolítottuk az oldallapokat, először a tápegység alsó kamráját elválasztó lemezen akadhat meg a szemünk, mely rácsozott kialakításával „élőben” sokkal jobban vonzza a tekintetet, mint amikor még üveg volt előtte. Kicsit feljebb már az alaplap és az olyan, fontosabb komponensek otthona található, mint a grafikus kártya és a processzorhűtő, közülük előbbi maximális hosszát 415 mm-ben, utóbbi legnagyobb magasságát 180 milliméterben határozta meg a gyártó.

[+]

Az alaplaptálcával, valamint a két kamra közti lemezzel kapcsolatban elmondható, hogy a mérnökök nem spóroltak a kábelvezető csatornával, összesen 14, ebből a célból kialakított kivágást számoltunk össze (beleértve a takarólemez előlap felőli megnyitását is). Közülük sajnos egyik sem kapott szilikonbélést, ami értéküket természetesen nem befolyásolja, abból a szempontból viszont fájó lehet a hiányuk, hogy így a rajtuk keresztülfutó vezetékeket semmi nem gátolja a szabad csúszkálásban, így mindenképp érdemes figyelnünk arra, hogy azok még elmozdulás esetén se érjenek bele a ventilátorokba.

[+]

Ha már a légkavaróknál tartunk, fontos kiemelni, hogy gyárilag két, az alábbi táblázatban feltüntetett típusú, PWM vezérlésű egységet találunk a házban, egy világító változatot hátul, egy világítást nélkülöző példányt pedig az előlap mögül. A ventilátorok vezérlése alaplapi csatlakoztatással, szoftveresen oldható meg, külön kontrollert tehát nem kapunk, utólag azonban nem árthat, ha beszerzünk egyet, ugyanis a hűtési rendszer további öt ventilátorral (vagy három radiátorral) bővíthető, ennyi csatlakozót pedig nehéz lenne az alaplapra kötni.

[+]

Az alaplaptálca hátoldalán pontosan annyi kivágást találunk, mint amennyi elölről is látható, amit viszont a túloldalról nem lehet észrevenni, az a két, kézzel oldható csavarral rögzített, 2,5 hüvelykes adattároló fogadására képes tartókonzol, illetve az alsó kamra belseje, ahová a legfeljebb 250 mm hosszú, ATX formátumú táp előtt még egy igény esetén kivehető, két 3,5 hüvelykes fiókkal szerelt merevlemezkeret is befért. A tápkamra tetején található két csavarhely, melyek a VGA függőleges beszerelését lehetővé tévő, gyárilag mellékelt támasztóelem rögzítésére szolgálnak, azonban ha ezt a megoldást választjuk, a riser kábel beszerzéséről magunknak kell gondoskodnunk.

Főbb paraméterek
Termék megnevezése Kolink Unity Adapt
Elérhető színváltozatok fekete
Méret (mé x sz x ma) 562 x 332 x 567 mm
Tömeg 8,5 kg
Anyaga acél, edzett üveg, műanyag
Beszerelhető alaplapok E-ATX, ATX, microATX, Mini-ITX
5,25"-os helyek száma 0 db
3,5"-os helyek száma 2 db
2,5"-os helyek száma 4 db
Bővítőkártyák száma 7 + 3 db
Beszerelhető ventilátorok - fentre: 3 db 120 vagy 140 mm-es
- előre: 3 db 120 vagy 140 mm-es
- hátra: 1 db 120 vagy 140 mm-es
Gyárilag beszerelt ventilátorok - elöl: 1 db 120 mm-es, PWM-es (Kolink Classic)
- hátul: 1 db 120 mm-es, ARGB-s, PWM-es (Kolink Umbra Void)
Beszerelhető radiátorok - fentre: max. 360 mm hosszú
- előre: max. 420 mm hosszú
- hátra: max. 140 mm hosszú
Kivezetések - 1 db USB 2.0
- 2 db USB 3.0
- 1 db USB 3.2 Gen2 Type-C
- 2 db 3,5 mm-es jack
Beszerelhető processzorhűtő max. 180 mm magas
Beszerelhető grafikus kártya max. 415 mm hosszú
Beszerelhető táp ATX, max. 250 mm hosszú
Extrák edzett üveg oldallap, kivehető porszűrő, állítható magasságú VGA-támaszték, RGB fények az előlap mögött, cserélhető előlap
Gyártó honlapja kolink.eu
Termék honlapja Unity Adapt
Fogyasztói ára 33 000 forint
Garancia 2 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés