Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – első rész

Hirdetés

Microsoft Sidewinder X3 - a kompakt

Annak ellenére, hogy általános felhasználásra szánt egerekben a Microsoft is nagyon jó, a Logitechéhez hasonlóan erős, játékos vonalat rövidebb ideje tart fenn. Persze a Wheel Mouse Optical 1.1a és az IntelliMouse Explorer 3.0 így is közkedvelt a játékosok körében, ugyanis elég olcsóak, ugyanakkor kiválóan megfelelnek a feladatra. Később a Razer közreműködésével született meg a Habu. Durván három évvel ezelőtt élesztette újra a Microsoft a Sidewinder nevet, melyet 2003-ig különféle játékos hardvereknél – kormányok, gamepadok, joystickok – használt, ezúttal viszont játékos egerekre került. Nagyjából egy évvel ezelőtt mutatkozott be a legújabb és egyben legkisebb Sidewinder, az X3-as, tesztünk következő szereplője. Látva az egyszerű, kerek, szimmetrikus formát, akár a nagy előd, a Wheel Mouse Optical 1.1a utódjának is nevezhetnénk, de annál sajnos lényegesen drágább (kb. 10 000 Ft). Meg persze okosabb is.

Sötétszürke felső borításából szabták két fő gombját, melyek között egy fekete szigeten pihen a szokásosnál kisebb, gumibevonatú görgő és kicsit hátrébb három gomb, melyekkel az érzékelő felbontása módosítható. Sok hasonló megoldással ellentétben itt a három gomb három szintet képvisel. Oldalt még egy-egy gombot kapunk, meglehetősen előre helyezve. Szokásos fogásunkkal a hüvelykujj felőlit nem értük el, a túloldalit pedig nem igazán tudtuk kitapintani. Ha már a tapintásról van szó, meg kell jegyezni, hogy kissé olcsó hatású a Sidewinder X3 ezen a téren. Felülete teljesen átlagegeres, sehol egy csúszásgátló borítás vagy betét. Fő gombja és oldalra nem dönthető görgője viszont kellemesen járt.

Alján a vörös szín és rajta két méretes csúszótalp dominál. Pontosan középre helyezték a legfeljebb 2000 dpi felbontású, lézeres érzékelőt, ami a mai dpi-huszárok között már kevésnek tűnik. Rövidesen meglátjuk, hogyan teljesít játékban.

Nem lihegi túl a Microsoft egerei beállítórendszerét. Kapunk a Windows ezen részére pár extra fület, és készen is vagyunk. Az elsőn egy hosszú listáról kiválasztva a megfelelő egeret beállíthatjuk gombjait. Az általános funkciók mellett rengeteg extra közül válogathatunk, még makrózhatunk is. Sajnos, ezek a beállítások a számítógépen maradnak, nem az egérben tárolódnak, szóval másik gépre nem vándorolnak vele.

Egészen használhatónak bizonyult a makrórögzítő, bár a gombok felengedésének érzékelését nem találtuk tökéletesnek. Itt is tehetünk a folyamatba késleltetéseket, de szigorúan csak 10 milliszekundumosakat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés