Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – első rész

Hirdetés

Gigabyte GM-M8000 Ghost - az ismeretlen

Van ám sokkal-sokkal komolyabb játékos egere is a Gigabyte-nak. Először a tavalyi Computexen találkoztunk a Ghost fantázianevű GM-M8000-rel, melynek igazán komoly technikai paraméterek szerepelnek adatlapján. Külsőre is meglehetősen érdekes darab, de sejthető a vonalain, hogy valamiféle rokonságban áll a GM-M6800-zal. Talán az a legjobb megfogalmazás, hogy kisebb testvérének szögletesített formatervét kapta.

Hozzá hasonlóan jobbkezes, kifelé lejt, háta pedig púposan támasztja a tenyeret, miközben egy szinttel lejjebb beszűkül. Jellegzetesen ketté van osztva a háta, középen az átlagosnál kisebb, oldalra is dőlő görgő, a felbontásállító csúszka és egy világító Gigabyte felirat került egy enyhe árokba. Hosszú, bár viszonylag keskeny fő gombjai nagyon kellemesen, kis erőkifejtésre és holtjáték nélkül reagáltak. Oldalt a hüvelykujjnál még két gombja van, illetve a bal gomb külső peremén elhelyeztek egy négy LED-ből álló jelzőt, ami az aktuális felbontást mutatja. Kissé nehezen elérhető helyre, a külső oldal elejére száműzték a profilváltó gombot, amit játék közben elég nehéz lesz megnyomni. Talán éppen ez is volt a cél vele. Mint egyszerűbb márkatársa, a Ghost is gumis oldalbetéteket kapott, felső része viszont teljesen átlagos műanyagból készült. Fényes, és csúszásgátló felület sincs rajta.

Alul büszkén hirdeti a felirat, hogy itt játékra szánt lézeres érzékelővel van dolgunk. Nagyjából az egér közepére helyezték a 4000 dpi-s szemet. Alatta ott kerekedik a súlyokat rejtő ajtó, mely ismét csak rokonságot sejttet a GM-M6800-nal, illetve a Stingerrel és a Fight Mouse Próval. A fedél mögött csupán négy rekeszt találunk. A legnagyobba 20 grammos, a kicsikbe 6 grammos nehezékek illenek, így az összterhelés 38 gramm lehet. Az egér 115 grammos tömegével együtt ez már tetemes mennyiséget tesz ki, amire szerintünk keveseknek van szüksége. Érdemes még megemlíteni az egészen jónak tűnő csúszótalpakat, melyekből egy pótgarnitúra is rejtőzik a dobozban.

Nem valami ízléses, de sokrétű beállítást kínáló szoftver tartozik a Ghosthoz. Először is öt gombnak (három fő és a két hüvelykujjas) adhatunk egyedi funkciót három profilban. Utána négy felbontási szintet lőhetünk be a lézeres érzékelőnek, illetve állíthatjuk az USB frissítési frekvenciáját egészen 1000 Hz-ig. A harmadik fül a görgő két tengelyét kezeli, a negyediken pedig a lenyomásokat, elengedéseket és késleltetéseket is jegyző makrórögzítőt találjuk. Az egyetlen dolog, amit hiányoltunk, az egér hátán lévő Gigabyte logó fényének kikapcsolója volt.


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés