Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – első rész

Hirdetés

Gigabyte GM-M6800 - az olcsó

A Logitechnél vagy a Microsoftnál sokkal szerényebb egeres hagyományokkal rendelkezik a Gigabyte. Úgy is mondhatnánk, hogy semmilyenekkel. Azért van ám nekik egerük, sőt olyan is, amit kifejezetten játékra ajánlanak. A GM-M6800 az alap igények kiszolgálására való. Örvendetes, hogy árát – 3000 forint – is ehhez szabták. Akár ez a modell is lehet az új, olcsó, de elég jó játékeszköz. Formája egyeseknek ismerős lehet. Nem is olyan régen, a Revoltec FightMouse Pro és Cyber Snipa Stinger próbájakor találkoztunk vele. Nem meglepő, hogy az egeres berkekben kezdő Gigabye egy OEM megoldást választott.

Mint azt korábban is írtuk, ez a forma hasonlít a Logitech MX518-ra. Szintén jobbkezes, a kisujj felé dől. Feje szűken indul, de kiszélesedik, majd „deréktájon” ismét összeszűkül a forma, amihez tenyeret támasztó, púpos hát tartozik. Annak ellenére, hogy csupán 3000 forintba kerül, a Gigabyte GM-M6800 fogásra egyáltalán nem tűnik gyengébbnek a Microsoftoknál, sőt. Gumis oldalai és nagyon közvetlenül járó fő gombjai miatt sokkal jobb minőségérzetet prezentált a Sidewindereknél. Görgőjére sem lehet panaszunk, igaz, oldalra nem dől. A két fő és a kerék alattin kívül két hüvelykujjas gombja van még. A görgő mögötti kapcsoló felbontásállító funkciója viszont nem állítható át.

Hogy lehet 3000 forintból kihozni olyan egeret, ami lényegében úgy néz ki, mint a három-négyszer drágábbak? Talán úgy, hogy a belső komponenseken spórolnak. A GM-M6800 alja majdnem ugyanúgy néz ki, mint Revoltec vagy Cyber Snipa rokonáé, de nincs rajta a súlyozó rendszer. Szeme pedig „csak” optikai és „csak” 1600 dpi-s. Úgy tűnt, csúszótalpai is valamivel gyengébbek, persze ezen egy kis teflonozással könnyű segíteni. Pusztán adatai alapján a Gigabyte GM-M6800 akár olyan jó is lehet, mint az MX518.

Szoftveres része a szükséges minimumra korlátozódott. A többi játékoshoz képest elég korlátozott mértékben szabhatóak testre a gombok, kapunk egyedi görgős részt, és ezzel vége is a lehetőségeknek. Makrózás, profilozás, felbontásállítás és hasonlók nincsenek, de talán nem is kellenek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés