Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – első rész

Értékelés félidőben

Egyelőre, mezőnyünk felének, vagyis hét egérnek a vizsgálata után arra jutottunk, hogy a Logitech, a Microsoft és a Gigabyte kínálatából az elsőnél érdemes keresgélni, ha komoly játékos egeret szeretnénk. Gondok a SideWinderekkel is csak a szélsőséges esetben voltak, de szerintünk sem formában, sem árban, sem funkcióban nem nyújtanak olyat, amit a konkurencia ne tudna jobban. A 13-14 000 forint környékén megvásárolható X5 esetleg azok számára lehet érdekes, akik méretes hátsó részű egeret keresnek.

Annak ellenére, hogy lényegesen olcsóbb vetélytársainál (csupán 3000 forintba kerül), komoly játékhoz a Gigabyte GM-M6800-at sem ajánljuk. Szerintünk ez az egér ugyan egyesek számára kényelmes lehet, árához képest rengeteg funkcióval látták le, de nem teljesíti egy hard-core játékos követelményeit. Sajnos, ez igaz a sokkal drágább – 13 000 forintos – társára, a Gigabyte GM-M8000 Ghostra is.

Hirdetés

Úgy tűnik, sok évnyi fejlesztéssel a Logitech arra jutott, hogy képes a legendás MX518-nál jobb játékos egeret csinálni. De nem sokkal, ráadásul ennek ára van. A G500 a gyakorlatban valamivel jobbnak tűnő érzékelővel és seregnyi olyan extrával, amit a komoly gamerek nem igényelnek, nagyjából 16 000 forintba kerül, így kb. 60%-kal drágább a 10 000 Ft-os MX518-nál. Úgy gondoljuk, hogy ennyivel nem jobb nála. Igen, jó dolog a cipőfűzős vezeték, nem kell bütykölni a magasabb USB frekvenciához, van fedélzeti memória, jobb a felső burkolat és fejlettebb a görgő, de ezek mind csupán apró részletek, a lényeget pedig az MX518 is tudja. Szóval egyelőre a nagy öreg, vagyis a Logitech MX518 kapja a különösen ajánlott címet, de a G500 is határozottan tetszett, attól eltekintve, hogy formája és súlya nekünk szubjektíven nem jön be, ára pedig elég magas.

Brutálisan jó egér, és szintén tetszett címre érdemes a Logitech G9x. Mindent tud, amit a G500, és még egy kicsivel többet. Formája nagyon egyedi, szóval lesz, akinek nem jön be, és olyan is, aki ideálisnak tartja. Abban viszont mindenki egyetért majd, hogy 28 000 forintot kérni egy egérért – legyen az bármilyen jó – túlzás.

Logitech MX518 Logitech G500
Logitech G9x

rudi

A Gigabyte egereket a Bluechip.hu webáruház, a Logitech egereket az Expert Zrt., a Microsoft egereket pedig a Ramiris Europe Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés