Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – első rész

Hirdetés

Microsoft Sidewinder X5 - a faros

Két éve kezdte meg pályafutását a Microsoft Sidewinder X5. Külsőre komolyabb darabnak tűnik az X3-nál, de szerintünk inkább csak más, és persze drágább, bár kétségtelen, hogy látványosabb. Az eredeti Sidewinder formatervét kapta, melyben – akárcsak Jennifer Lopeznél – a fenéken van a hangsúly. Elöl teljesen átlagos darab, aztán deréktájékon mindkét oldalon alaposan kiszélesedik, hogy egy méretes tenyeret is jól megtöltő farban fejeződjön be.

Kár, hogy a tapintási élmény itt sem valami fergeteges. Egy 13 000 forintnál drágább modellt illene komolyabb felületi kidolgozással ellátni. Talán az is hozzájárul a fura érzéshez, hogy a méretes tomporú X5 alig nehezebb kisebbnek tűnő társainál. Még jó, hogy gombjai az X3-hoz hasonlóan, kellő igényességgel járnak, akárcsak a kistesóéval azonos görgője. Az viszont egyáltalán nem volt kellemes, hogy valami jól hallhatóan lötyögött benne. Először a görgő mögötti három, majd az oldalsó két gombra, végül a görgőre gyanakodtunk, de mindhárom csoportot lefogva is megmaradt a lötyögés. Akárcsak az X3-nál, szerintünk itt is túl hátra tolták a görgő mögötti felbontásállítókat. Az egymás fölé helyezett hüvelykujjas gombokat viszont nagyon jónak találtuk.

Alul, öt fehér csúszókorong gyűrűjében találtuk a lézeres érzékelőt. Minden bizonnyal azonos az X3-ban található modellel, mert felbontása hozzá hasonlóan 2000 dpi. Ezúttal valamivel a középvonal elé tették, de továbbra is az egér hossztengelyén maradt. Említést érdemel még a hátsó fertály aljára illesztett két vörös fénysáv. Sajnos ezeket nem lehet kikapcsolni.

A Sidewinder X5-nek pontosan ugyanolyan beállítási lehetőségei vannak, mint az X3-nak, csak az egérhez tartozó, gombok kiosztását mutató grafika más, illetve itt a beállítást az egér tetején található Sidewinder logo megnyomásával is előhívhatjuk. Kár, hogy ez a gomb a felbontásváltókhoz hasonlóan nem programozható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés