Hirdetés

Játékos egerek megatesztje – első rész

Hirdetés

Logitech G9x - Darth Vader egere

Nem csak a biztos utat járja a Logitech játékos egereivel. Lassan három éve jelent meg a G9, de formája még ma is nagyon egyedi. Talán emiatt van az, hogy utódja, a G9x szinte semmiben sem változott. Továbbra is megtartották a széles, de rövid, és viszonylag lapos alapformát, amire kétféle borítást lehet húzni. Számunkra az egér a Csillagok háborújának híres gonoszát idézi, Vader nagyurat. Külsőre az x utótagos változat csak annyiban módosult, hogy a magasabb és szélesebb rátét világos színű.

Érintetlenül hagyták a laposabbat, mely továbbra is fekete, és olyan szemcsés felületű anyagból készült, mint a G500 oldala. Funkcionalitásban nincs különbség a kettő között. Jobb kézre szabták őket, a hüvelykujjnál két gomb van rajtuk. Visszaköszön a G500 felbontást mutató kijelzője, amit ezúttal váltógombjaival együtt a bal fő gomb fölé tettek. Itt nem zavar a játékban, mégis elég könnyen elérhető. Kisebb kiadásban, de a G9x-nek is olyan okos görgője van, mint a G500-nak, itt viszont kényelmetlenebb helyre, az egér aljára került a racsnis és szabadon futó mód váltója.

De nem csak ez, hanem profilváltó is található az egér alján. Persze alul a lézerszem az úr, miatta került a név végére az x. A korábbi, sima G9-nek „csak” 3200 dpi volt a felbontása, az új G9x-nek viszont már 5700 dpi, minden bizonnyal ugyanazt az érzékelőt kapta, mint a G500. Igaz, gombból eggyel kevesebb jutott ide, memóriában viszont kettővel veri a G500-at, ebben ugyanis három profilt tárolhatunk.

Természetesen itt sem hiányozhat a súlyzós rendszer, bár újra az a véleményünk, mint előbbi márkatársánál. Az alapból 120 grammos tömeget már nem érdemes a 28 grammal megnövelni.

Nem sokat beszélnénk a G9x vezérlőjéről. Alapvetően ugyanazt az ablakos rendszer kapjuk, mint a G500-nál. Annyiban más, hogy itt az egyes profilokhoz igazíthatjuk a felbontás kijelzőjének színét, illetve a három hely miatt más a memóriakezelő rész.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés