Hirdetés

Végre hétvége, ismét van időnk hardvereket böngészni!

Üzemkész asztali és hordozható számítógépek mellett perifériákat, komponenseket és néhány hálózati eszközt gyűjtöttünk össze.

Notebookok


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A megszokottól jelentősen eltérő újításokért bevezetésükkor igen magas árat szoktak elkérni a gyártók; ilyen újításnak számít például, ha nem egy, hanem rögtön két kijelzőt találunk egy notebookban. Pontosan ez a helyzet az ASUS ROG Zephyrus Duo 15 modellel, melyet meglátva talán még a számítástechnika iránt egyébként nem különösebben érdeklődő ismerőseinknek is leesik az álla, ezért azonban mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, hiszen az említett masina 1 598 490 forintot kóstál.

ASUS ROG Zephyrus Duo 15
ASUS ROG Zephyrus Duo 15 [+]

Persze a 15,6 hüvelykes UHD IPS panel mellett a második, 14,1 hüvelyk képátlójú, 3840x1100 pixel felbontású érintőkijelző nem a gép egyetlen árnövelő tényezője, a két monitor meghajtásáért felelős hardver se semmi. A borítás és az alulra tolt billentyűzet alatt egy Intel Core i9-10980HK processzor és egy NVIDIA GeForce RTX 2080 Super teljesít szolgálatot két darab 16 GB-os memóriamodul és szintén kettő, egyenként 1 TB kapacitású NVMe SSD társaságában.

Az RGB világítású billentyűzet egy ilyen kategóriájú gamer notebooknál talán már elvárásnak is számít, ahogy az árat figyelembe véve az előre telepített Windows 10 Home operációs rendszert is annak tekinthetjük. Erre a csomagra ráadásul most rájön még az is, hogy az USAnotebook az ASUS akciójának keretében a feltételeknek megfelelő ROG vagy TUF notebook mellé ajándékba ad egy ROG BP2500 táskát, egy ROG Delta Core headsetet és egy ROG Gladius II Core egeret, melyek összértéke eléri a 65 000 forintot.

ASUS ROG Zephyrus S17
ASUS ROG Zephyrus S17 [+]

A fenti gép több mint másfél millió forintos árához képest már nem is tűnik olyan drágának a 980 690 forintos ASUS ROG Zephyrus S17, mely alacsonyabb ára ellenére hardveresen nem marad el jelentősen drágább társától. A mindössze 18,7 mm vastag eszköz fedelét felnyitva egy 17,3 hüvelykes, 300 Hz-es képfrissítésre képes, Full HD felbontású IPS panellel találjuk szembe magunkat, mely a rendszer részét képező NVIDIA GeForce RTX 2070 Super grafikus kártyával hűséges társunk lehet a játékban. A fontosabb számításokat Intel Core i7-10875H processzor végzi, a rendszermemória kapacitása pedig 32 GB, de adataink tárolásával sem lesz probléma, erre ugyanis egy 1 TB-os SSD áll rendelkezésünkre, melyen már előtelepítve figyel a Windows 10 Home egy példánya.

ASUS ROG Strix Scar 17
ASUS ROG Strix Scar 17 [+]

Még 170 000 forinttal olcsóbb az ASUS ROG Strix Scar 17, mely egy árnyalattal kevésbé fancy, mint a Zephyrus S17, de persze még mindig nem arról van szó, hogy szégyenkezve kellene előhúznunk. A rendszer alapját itt is egy Intel Core i7-10875H és egy RTX 2070 Super adja, az SSD kapacitása pedig ezúttal is 1 TB, memóriából azonban „csak” 16 GB-ot kapunk. A kijelző hasonló specifikációkkal rendelkezik, mint amit a Zephyrus esetében is láthattunk, egyébként inkább csak apró különbségeket fedezhetünk fel: az akkumulátor mérete kevesebb, 76 helyett 66 wattóra, hiányzik a Thunderbolt 3 (az USB 3.2 csatlakozók viszont maradtak), továbbá utólag, nekünk kell feltelepíteni az operációs rendszert és a gép tömege is nagyobb egy kicsivel, 2,6 helyett 2,9 kg.

ASUS ROG Strix G15
ASUS ROG Strix G15 [+]

A fentiek után már-már aprópénznek tűnhet az a 389 390 forint, amit az ASUS ROG Strix G15-ért kérnek el, a legtöbb átlagos gamer számára pedig valószínűleg ennek a hardvere is elegendő lehet – viszont a 15,6 hüvelykes, Full HD kijelző 300 Hz-es képfrissítési rátája sok új játék esetében kihasználatlan marad, ugyanis a grafikus vezérlő szerepét egy NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti tölti be. A processzorra már bizonyára nem lesz majd panaszunk, az ugyanis egy Intel Core i7-10750H, míg memóriából 8 GB-ot, SSD-ből pedig egy 512 GB-os példányt kapunk. Windowst ennél a gépnél sem találunk kibontáskor, RGB-s billentyűzetet azonban igen, így ha hencegni szeretnénk új notinkkal a haverok előtt, nem lesz majd nehéz dolgunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés