Hirdetés

Eheti ajánlónkban kicsit minden kategóriába belekóstoltunk

Ráfordultunk a nyár utolsó harmadára, ami sokakban negatív érzést vált ki, mások pedig talán alig várják az új időt, mikor még több időt tölthetnek bent, mi másért, mint a gépépítésért.

Komponensek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Nemrég volt szerencsénk tesztelni az AMD egyik új processzorát, a Ryzen 5 3600XT-t, mellyel annak ellenére is elégedettek voltunk, hogy olyan jelentős előnyt nem jelent a már régebb óta piacon lévő 3600X-hez képest. Az újdonság végre megjelent a magyar piacon is, jelenleg 3 év garanciával 92 000 forintért tudjuk bezsákolni.

AMD Ryzen 5 3600XT
AMD Ryzen 5 3600XT [+]

A hatmagos, 12 logikai szállal rendelkező CPU remek társa lehet a szintén nemrég leleplezett Gigabyte B550 Aorus Elite alaplap, mely a Ryzenekhez hasonlóan 3 év garanciával vásárolható meg, vételára 58 000 Ft. Az ATX méretű lap természetesen AMD AM4 foglalattal rendelkezik, míg DDR4-es memóriaslotból négyet, x16-os PCIe 4.0 interfészből pedig egyet kapott. Ezen felül találunk még rajta két fizikailag x16 sínt, melyek a lapkakészleten lógva PCIe 3.0 x2 és x1 csatlakozást kínálnak, illetve egy standard x1-es foglalatot is. Adattárolók szempontjából is rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre, hiszen a 6 db SATA csatlakozó mellett két M.2-es SSD számára is van hely a NYÁK-on.

Gigabyte B550 Aorus Elite
Gigabyte B550 Aorus Elite [+]

A Ryzen 5 szériát remek ár/teljesítmény aránya miatt a gamerek is előszeretettel választják, ám alacsony áruk ellenére is előfordulhat, hogy grafikus kártyából kezdetben be kell érniük egy szerényebb darabbal. Az NVIDIA kínálatában viszonylag jó belépő modellnek számít a GeForce GTX 1650-es modell, melynek MSI D6 Ventus XS OC verziója három év garanciával 57 800 forintért vásárolható meg.

MSI GeForce GTX 1650 D6 Ventus XS OC
MSI GeForce GTX 1650 D6 Ventus XS OC [+]

A sárkányos kártya több gyártó újdonságához hasonlóan már 4 GB GDDR6 memóriával lett felszerelve, hűtéséről pedig egy kétventilátoros rendszer gondoskodik. Kimenetek tekintetében egy-egy DVI-D, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.0b található a kártya hátulján, bemenetet viszont nem találunk rajta, vagyis a tápellátáshoz nem szükséges külön tápkábel, a 75 wattos TDP kiszolgálásához elegendő a PCIe csatlakozóból felvett energia.

SilentiumPC Regnum SPC248 SG1V EVO TG ARGB
SilentiumPC Regnum SPC248 SG1V EVO TG ARGB [+]

Persze egy PC komponensei nem mutatnak jól az asztalra kipakolva, ezért elengedhetetlen a beruházás egy jó gépházba, melynek kiválasztásakor a megjelenés mellett a hűtésre is érdemes figyelni. A 25 600 forintos SilentiumPC Regnum SPC248 SG1V EVO TG ARGB ilyen szempontból nem is egy rossz választás, hiszen nem csak jól néz ki, köszönhetően például az edzett üvegből készült oldallapnak, de a rácsozott előlapnak és a négy darab beépített ventilátornak hála a hűtéssel sem lesz gond. A házba egyébként legfeljebb ATX méretű alaplapok beszerelésére van lehetőség, míg a beépíthető leghosszabb VGA 325 mm lehet, a processzorhűtő magasságának felső határát pedig 161 milliméternél húzták meg. Adattárolóból összesen négyet (2 x 2,5", 2 x 3,5") tudunk belepakolni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés