Hirdetés

Csonka hetek előtti akciófigyelő

A következő két hétben csupán négy-négy napot kell majd dolgoznunk, így épp itt az ideje új komponensek és notebookok beszerzésének.

Processzorok, SSD-k


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A nyár közepén leleplezett új generációs AMD Ryzen processzorok népszerűsége egyelőre töretlen, ami főleg árazásuknak köszönhető, konkrétabban annak, hogy sok esetben nagyobb teljesítményt kapunk, mintha az adott áron elérhető Intel processzort választanánk. Júniusi tesztünk időben elkészítése érdekében szinte nem is aludtunk, az erőfeszítés azonban megérte, a legelégedettebbek pedig azzal a Ryzen 7 3700X modellel voltunk, mely most egy akció keretében csupán 109 000 forint körüli összegért hazavihető három év garancia társaságában.


[+]

A fenti összegért cserébe nyolc darab, 3600 MHz-es alapórajelen ketyegő magot kapunk, melyek 16 szál futtatását teszik lehetővé, mindezt 65 wattos TDP érték mellett, amivel gyári értékeken használva a processzort valószínűleg a mellékelt Wraith Prism hűtőnek sem fog meggyűlni a baja.


[+]

Szintén három év garanciával kerül 65 000 forintba a Ryzen 5 3600, ezzel pedig a legtöbb tesztben kiérdemelte a legjobb ár/érték arányú processzor címét. A TDP rubrikába írt 65 wattos érték ebben az esetben is adott, ám magokból be kell érnünk hattal, melyhez 12 logikai szál társul. Ugyan a teljesítmény egy hangyányival gyengébb az előző bekezdések főszereplőjéhez képest, cserébe elég volt egy kisebb hűtőt a dobozba rakni, ami egy kicsit ugyan hangosabb a kelleténél, de hatékonyságára nem lehet panasz.


[+]

A harmadik generációs Ryzenek piacra kerülése már önmagában is örömteli hír volt, aki viszont ennek ellenére is a második generáció egyik tagjának beszerzését fontolgatja, az még jobban jár, hiszen a szintén hatmagos Ryzen 5 2600X mindössze 46 500 forintot kóstál, a szokásos három év garanciát is beleszámolva az árba. A két generáció között természetesen van némi különbség, aki azonban nem a benchmark-adatokat vizslatja reggeltől estig, annak nem fog feltűnni az előző széria hátránya, az említett processzor jó pár évig még biztosan elegendő lehet az átlagos felhasználók számára.


[+]

Azt az összeget, amit az egy fokkal régebbi, de még most is derekasan helytálló CPU-t választva megspóroltunk, bátran hozzácsaphatjuk a rendszer számára fenntartott adattároló árához, kiváló választás lehet például az általunk is ajánlott, M.2-2280 formátumú Samsung 970 EVO Plus sorozat. A 96 cellaréteggel büszkélkedő NAND memóriachipek által nyújtott sebességnek sokszor fogunk hálálkodni adatmozgatás és általános használat során, a gyors tempóért pedig nem is kérnek sok pénzt, a 250 GB-os modell árcéduláján a 23 000, 500 GB-os testvéréén pedig a 34 000 forintos összeg szerepel, mindkét esetben „ajándék” az öt év gyártói garancia.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Csökkenő meleg, csökkenő árak

  Hamarosan érkeznek az igazi akciók, de erre a hétre is jutott egy kisebb adag videokártya, alaplap és notebook.

 • Tökből faragott árak

  November első hétvégéjére hűtők, tápegységek, különböző játékos perifériák és egy notebook került terítékre.

 • Lefújta az árakat a szél

  Monitorok, noteszgépek, és néhány, a szimulátorok kedvelőit lázba hozó kiegészítő került be heti válogatásunkba.

 • Fekete péntekre akciózápor

  Megérkezett a fekete péntek, a cégek így ezen a héten sem hagynak minket ajánlott termékek nélkül.

Előzmények

 • Akciógyűjtemény a hétvégére

  Ezen a héten akciós notebookok, mindenféle memóriák és pár érdekes kiegészítő került be válogatásunkba.

 • Gamer ajánlatok a hidegebb napokra

  Elsősorban a játékosokat veszi célba heti gyűjteményünk, mely videókártyákat, monitorokat és mindenféle kiegészítőt tartalmaz.

 • Sárguló árak

  Elsősorban a játékosok kegyeit keresik akcióikkal a cégek: billentyűzetek, egerek és monitorok is olcsóbbak a héten.

 • Szép időben csökkenő árak

  Ezen a héten notebookokat, adattárolókat, néhány egeret és egy routeres akciót szedtünk össze.

Hirdetés