Hirdetés

Szép időben csökkenő árak

Ezen a héten notebookokat, adattárolókat, néhány egeret és egy routeres akciót szedtünk össze.

Adattárolás


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Az adatok tárolására koncentrálnak a héten a PCX-nél, ami szokás szerint az SSD-k és a HDD-k árait érinti. Így 2019 végén 240 GB alatt már csak a nagyi Skype-olós gépébe ajánlanánk ilyen alkatrészt, úgyhogy kezdjük is a böngészést a megbízható Kingston A400 240 GB-os változatával, mely három év garanciával 10 000 forintba kerül.


[+]

Az A400 nem mai darab, nekünk is régi ismerősünk, gyakran szoktuk ajánlani is – SATA csatolós egységről lévén szó, a sebességet elsősorban az interfész korlátozza, ami így 500/350 MB/s lehet a gyári adatok szerint. A 3D TLC NAND chipekkel felszerelt egység 80 TBW strapabírású, ami egy átlagos felhasználónak tökéletesen elegendő lehet, mire lejár, már úgyis másik komponens vásárlásán fog gondolkozni.


[+]

Amennyiben a 240 GB nem lenne elegendő számunkra, az A400 480 GB-os változata is akciós, 17 000 forintos áron szerezhető be – a nagyobb kapacitással nagyobb sebesség is jár, ez praktikusan 500/450 MB/s értéket jelent. Nagyobb változást észlelhetünk a strapabírásban, ami ennél a modellnél eléri a 160 TBW-t.


[+]

A QLC chipek megjelenésével egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy második, nagyobb kapacitású tárolójuk is egy SSD legyen. A Samsung QVO szériájának 1 TB-os változata például 3 év garanciával 34 000 forint, és 520/550 MB/s átviteli sebességet kínál SATA porton keresztül. A QVO család ezen tagját egyébként mi is teszteltük, a kérdés a QLC kapcsán egyelőre az élettartam lesz – mindenesetre a Samsung az említett három év garancia mellé 360 TBW-t és 0,3 DWPD-t ígért (azaz a meghajtó kapacitásának 0,3-szorosát írhatjuk rá naponta).


[+]

Bár az 1 TB már elég sok mindenre elég, előfordulhat, hogy kevésnek bizonyul. Itt már az emelkedő árak miatt előtérbe kerülhetnek a HDD-k, hiszen például a hároméves garanciánál és a 34-35 000 forintos árnál maradva a Western Digital Red szériája már 4 TB kapacitást kínál. Ez a meghajtó nemcsak önmagában ajánlható, a Red családot ugyanis NAS-okba szánták, azaz jobban fogja bírni az állandó üzemet és a rezgéseket.


[+]

A nagy kapacitású SSD vagy HDD mellé, ha lehet, érdemes az operációs rendszert és az alapvető programokat egy gyors, NVMe SSD-re pakolni – a Silicon Power P34A80 256 GB-os változata erre tökéletesen megfelel, és három év garancia mellé 15 000 forintba kerül. Az M.2 csatlakozón át ez az egység 3400/3000 MB/s maximális adatátviteli sebességet ígér, ebben Phison PS5012-E12 vezérlő és Toshiba 3D TLC NAND chipek vannak segítségére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Sárguló árak

  Elsősorban a játékosok kegyeit keresik akcióikkal a cégek: billentyűzetek, egerek és monitorok is olcsóbbak a héten.

 • Gamer ajánlatok a hidegebb napokra

  Elsősorban a játékosokat veszi célba heti gyűjteményünk, mely videókártyákat, monitorokat és mindenféle kiegészítőt tartalmaz.

 • Akciógyűjtemény a hétvégére

  Ezen a héten akciós notebookok, mindenféle memóriák és pár érdekes kiegészítő került be válogatásunkba.

 • Csonka hetek előtti akciófigyelő

  A következő két hétben csupán négy-négy napot kell majd dolgoznunk, így épp itt az ideje új komponensek és notebookok beszerzésének.

Előzmények

 • Szeptemberi ajánlatok

  Ezen a héten notebookok, egerek, Ryzen processzorok, alaplapok és más érdekességek kerültek terítékre ajánlónkban.

 • Hardverek nem csak iskolába járóknak

  Heti ajánlónkba változatos notebookokat, gamer perifériákat és igényes komponenseket válogattunk be.

 • Tolltartó mellé akciók

  A nyár utolsó napjára notebookokat, PC-ket, grafikus kártyákat, monitorokat és játékosoknak szánt kiegészítőket szállítottunk.

 • Felpörgés az iskolára

  Ez a hétvége sok családban a tolltartók, hurkapálca vagy zsírkréta beszerzéséről szól, de azért az IT területén is vannak akciók.

Hirdetés