Hirdetés

Csökkenő meleg, csökkenő árak

Hamarosan érkeznek az igazi akciók, de erre a hétre is jutott egy kisebb adag videokártya, alaplap és notebook.

Videokártyák


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Nincs új a nap alatt: a PCX ezen a héten is dupla akciót tart, és most éppen két alapvető komponens, a videókártyák és az alaplapok árait vágta meg. Az első kategóriában kezdjük a sort az NVIDIA „új” generációs RTX GPU-ira épülő modellekkel. Itt van például az RTX 2070 Superre épülő Gigabyte Gaming OC 3X változat, három év garanciával és 195 000 forintos áron.


[+]

A grafikus kártyáknál megszokott módon hosszúra nyújtott névből a fontosabb specifikációk jó részét rögtön ki is következtethetjük: egy három ventilátorra épülő, méretes hűtő, illetve gyári túlhúzás lesz a vásárló jutalma a pénzért cserébe – a túlhúzás 1835 MHz-es órajelet jelent, amivel az RTX 2070 Super már tényleg az eredeti RTX 2080 tudását hozza, érezhetően kedvezőbb áron. A WindForce 3X hűtés három darab 82 mm-es ventilátorra épül, melyek közül a középső ellenkező irányba forog, így javítva a légáramlás hatékonyságát. Természetesen alacsony terhelésen a forgás megáll, így teljes csendben nézhetünk filmet, böngészhetünk a neten vagy dolgozhatunk a táblázatkezelőben. Az RGB kedvelők számára ott a Fusion 2.0-val kompatibilis világítás, a kártya oldalán pedig három DisplayPort és egy HDMI 2.0b csatlakozó várakozik.


[+]

Bár ár/teljesítmény arányban jó az RTX 2070 Super, azért még mindig elég drága – aki olcsóbb, mondjuk 100 000 forint alatti grafikus kártyát keres, de azért nem szeretne túl sok kompromisszumot kötni a felbontás és minőség tekintetében, annak az NVIDIA kínálatában a GTX 1660 környékén érdemes nézelődnie. A PCX akciós termékei közül erre épül a Gigabyte GTX1660 Gaming OC, mely szintén három év garanciát kapott és 85 000 forintba kerül. Bár itt a névben nem találjuk meg a 3X jelzőt, itt is a WindForce 3X hűtést kapjuk, ennek köszönhetően pedig 1860 MHz-es órajelet ígér a gyártó. Az extrák közül nem hiányzik az RGB világítás (Fusion 2.0-val), az extra tápellátást illetően pedig egy darab 8 tűs csatlakozóval is beéri a kártya. Kimenetekből ugyanúgy három DisplayPortot és egy HDMI-t kapunk.


[+]

Aki inkább az AMD termékei felé kacsingat, annak ott a hasonló teljesítményt valamivel jobb áron, de magasabb fogyasztással szállító RX 590 – a PCX kínálatában pedig az erre épülő MSI RX590 Armor 8G OC, melyet három év garanciával 80 000 forintért vihetünk haza. A már kissé koros, de még jó erőben lévő GPU-t a gyártó Torx 2.0 ventilátorai hűtik, a gyári tuninggal pedig 1565 MHz-ig emelkedhet a processzor órajele. A GPU egyébként a plusz energiát két 8 tűs csatlakozón keresztül nyeli, a kép számára pedig két DisplayPort, két HDMI és egy DVI csatlakozó áll rendelkezésre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

 • Csonka hetek előtti akciófigyelő

  A következő két hétben csupán négy-négy napot kell majd dolgoznunk, így épp itt az ideje új komponensek és notebookok beszerzésének.

 • Akciógyűjtemény a hétvégére

  Ezen a héten akciós notebookok, mindenféle memóriák és pár érdekes kiegészítő került be válogatásunkba.

 • Gamer ajánlatok a hidegebb napokra

  Elsősorban a játékosokat veszi célba heti gyűjteményünk, mely videókártyákat, monitorokat és mindenféle kiegészítőt tartalmaz.

 • Sárguló árak

  Elsősorban a játékosok kegyeit keresik akcióikkal a cégek: billentyűzetek, egerek és monitorok is olcsóbbak a héten.

Hirdetés