2019. július 18., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Életmód rovat

GWings GW937HS: olcsó magyar gamer fejhallgató

Kipróbáltuk a játékosok igényeihez szabott, LED-ekkel díszített headsetet.

Hangminőség, értékelés

A gWings nagy hangsúlyt fektet arra termékkommunikációjában, hogy az eszköz képes a 7.1 csatornás hang visszaadására. Azonban minden más hasonló fejhallgatóhoz hasonlóan ezen is csak két hangszórót helyeztek el, ebből fakadóan itt is a virtuális térhangzás eljárásnak kéne megteremtenie a surround megszólalás illúzióját.


[+]

És egy ideális világban most jönne az, hogy ezzel minden gond nélkül megbirkózott, azonban a valóság keserűbb: a 7.1 csatornás hangzás visszaadása egyszerűen nem működik, hiába próbáltuk ki a Fraunhofer Intézet tesztfájljaival is az eszközt. Ha bekapcsoljuk ezt a funkciót, máshogy szólal meg az eszköz, olyan, mintha egy kis visszhangeffektet rátoltak volna bizonyos tartományokra, de amit hallunk, az határozottan nem térhatású hangzás. A sztereóval viszont nincs gond, a hangok onnan jönnek, ahonnan érkezniük kell, bár a hangteret egy kicsit szűknek éreztük, de ez egy ilyen kialakítású fejhallgató esetében nem meglepő.

A hagyományos felépítésű, zárt rendszerű, 50 mm-es hangszórókkal ellátott fejhallgató által produkált hangminőség nem tökéletes. Némi fátyolosság szinte mindig érzékelhető, nem makulátlanul tiszta a megszólalás, és az eszköz hajlamos a finomabb részek elkenésére. A basszusok kellően erőteljesek de nem teljesen pontosak, némi elmosódás itt is érezhető. A a beszédhangokkal nincs gond, és a hangerőre sem lehet panasz. Mindent összevetve azt tudnánk mondani, hogy játékra és filmezésre remekül alkalmas a készülék. Háttér-zenehallgatáshoz is megfelelő, ha tehát csak az kell, hogy valami szóljon munka közben a fülünkbe, azonban teljesítménye az odafigyelős zenehallgatáshoz már kevés.

Értékelés

Eleinte kicsit tartottunk a gWings GW937HS-tól, hiszen mégiscsak egy új márka egyik első termékéről van szó, amelynek kialakítása-megtervezése során kiemelt szempont volt az alacsony ár. De a gyakorlati próba során kiderült, hogy egy teljesen korrekt eszközt sikerült összerakni. Meglepően kényelmes volt, a kábelen elhelyezett kezelőpanel jól használható, és azért is dicséret jár, hogy egy külön vezérlőszoftverről is gondoskodtak.

gWings GW937HS
gWings GW937HS [+]

A beharangozott 7.1 csatornás megszólalás nem működött, de ez nem okozott meglepetést. A hangminőség nem tökéletes, ezért zenehallgatásra csak korlátozottan használható, viszont a játékokkal és a filmekkel nincs gond, azokhoz teljesen jól passzol. A markáns, erőteljes, már-már durva formai elemekre épülő dizájn karakteres külsőt kölcsönöz neki, és a világító LED-ek is biztos sokak szívét megdobogtatják majd. 15 500 forintos árával egyértelműen az olcsóbb gamer headsetek közé tartozik. Kategóriájában a jobbak közé tartozik, sőt a drágább, márkásabb darabok mellett sem kell szégyenkeznie. Ez így teljesen rendben van, ha ilyen lesz a gWings többi terméke is, akkor megvan az esély a sikerre.


gWings GW937HS headset

elefant

A gWings GW937HS gamer fejhallgatót a gWings bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.