Hirdetés

GWings GW937HS: olcsó magyar gamer fejhallgató

Kipróbáltuk a játékosok igényeihez szabott, LED-ekkel díszített headsetet.

Hirdetés

Használat közben

A már említett merevítős-fejpárnás kialakítás teljesen jól működik: jól oszlatja el a súlyt, így a majd' fél kilós eszköz nem nyomja a fejet még hosszú órák után sem. A műbőr, puha fülpárnák hibátlanul simulnak a bőrhöz, és egész jól kiszűrik a külvilág zajait. A gWings GW937HS nem rendelkezik aktív zajszűrő technológiával, de emiatt ezt nem is hiányoltuk. Egy zúgó, emberekkel teli irodában is nagyon jó szolgálatot tehet, még mormogás szintjén sem jut el a fülbe a beszédhang. Tapasztalataink szerint olyan háromnegyed óra után kezd érezhetően befülledni, ami egy idő után meglehetősen zavaróvá válik, de ilyenkor értelemszerűen egy rövid szellőztetéssel orvosolható a probléma.


[+]

A nem cserélhető kábel egyébként USB csatlakozóban végződik, amivel több baj is van: ha így csatlakoztatjuk a számítógéphez, akkor nem tudjuk használni annak hangkártyáját, márpedig ha valaki egy minőségi darabbal rendelkezik, akkor nyilván inkább arra kötné a fülest. Emellett az is probléma, hogy emiatt például egy Xbox One vagy PlayStation kontrollerbe sem lehet beledugni, hiszen azon 3,5 mm-es audiocsatlakozó van. És ha már a konzoloknál tartottunk: A PS4 Próval igen, az Xbox One-nal viszont nem volt képes együttműködni, miután csatlakoztattuk a központi egységhez, és a tévébe (idei középkategóriás modell) is hiába tuszkoltuk. Ez persze azt is jelenti, hogy a mobil eszközöket (telefon, tablet, hordozható lejátszók) el lehet felejteni. Hogy akkor mi értelme van az USB-nek? Hát az, hogy a 3,5 mm-es csatlakozón nem megy át a 7.1-es hangzás, ennek a modellnek pedig az a nagy ígérete, hogy azt is képes visszaadni. Ám szerintünk, ha ez ennyire fontos volt nekik, akkor igazán megoldhatták volna a kábelcserét.


[+]

Maga a kábel 220 centiméter hosszú, nem cserélhető, és masszív burkolatot kapott, aminek köszönhetően gyakorlatilag lehetetlen megtörni vagy összegubancolni. Található rajta egy vezérlőpanel, amelyen módosítható a hangerő, kikapcsolható a mikrofon és aktiválható a rezgés, ami a füles egyik speciális tulajdonsága. Bekapcsolás után ugyanis a mini motorok kismértékű, enyhe vibrációt keltenek a készülékházban az igen mély hangoknál. Tehát például a dobokra vagy robbanásokra, lövésekre rátesz ez is egy lapáttal, ami jól hangzik talán, viszont a valóságban meglehetősen idegesítő. Lehet, hogy öregek vagyunk már ehhez és a tinédzserek imádják az ilyesmit, de mi piszok gyorsan kilőttük.


[+]

Mikrofon

A nem eltávolítható mikrofon flexibilis, azaz bátran hajlítgatható ide-oda, így el lehet távolítani a száj közeléből. Valamiért építettek rá egy LED-et, aminek gyakorlati haszna nincs, hiszen aki egy fején lévő eszközön elhelyezett mikrofont sem talál meg, az menthetetlen. Az alkalmazásának esztétikai okai vannak, ilyet még tényleg nem láttunk korábban, és valóban meglehetősen figyelemfelkeltővé teszi az eszközt, illetve használóját. Viszont van egy kis baja: kikapcsolhatatlan (legalábbis nekünk nem sikerült), ami világosban még nem gond, de sötétben nagyon zavaró lehet. A gyakorlati próba során az derült ki, hogy átlagos beszédhangerőnél hibátlanul továbbítja a hangokat, és a külső zajokat, lihegést is jól szűri. Viszont ha ordítozásra kerül sor, ami azért elő-előfordul még a legjobb családban is, akkor enyhe torzítás érzékelhető, de ez még nem megy az érthetőség rovására.


[+]

Szoftver

A weboldalról letölthető egy ingyenes alkalmazás, melyben különféle, hanggal kapcsolatos beállítási lehetőségek várják a felhasználót. Változtatható a fejhallgató és mikrofon hangereje, módosíthatóak az equalizerben az arányok, itt kapcsolható be a virtuális 7.1 hangzás, és el is menthetőek profilként a beállítások. A szoftver magyarul is kommunikál, jól működik, átlátható, könnyen kezelhető, de azért ez ma már alapelvárás.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés