Hirdetés

A forrófejű ADATA XPG gamer headset tesztje

Az EMIX H30 fejhallgatót és a tartozékként hozzá adott, SOLOX F30 külső hangkártyát vizsgáltuk.

Hirdetés

Adata XPG EMIX H30 és SOLOX F30

Az ADATA neve leginkább a memóriák és adattárolók piacán cseng ismerősen, XPG almárkájának (Xtreme Performance Gear) első terméke is egy DDR3-as memóriamodul volt. Azóta eltelt sok év, és az XPG a legkülönfélébb, gamereknek szánt hardverkomponenseket és kiegészítőket vonultatja fel az SSD hűtőtől a billentyűzetekig. Közéjük tartozik tesztünk alanya, az XPG EMIX H30 fejhallgató, amit kizárólag a SOLOX F30 külső USB hangkártyával együtt lehet megvásárolni. Megnéztük, hogy a csilli-villi külső alatt sikerült-e értékelhető virtuális térhangzást elérni.

XPG EMIX H30 és SOLOX F30
XPG EMIX H30 füles és SOLOX F30 USB-s hangkártya [+]

Tartozékok, külső

A fejhallgató egy méretes dobozban érkezett, kicsomagolás után rögtön világossá is válik, hogy miért. A termék főbb jellemzőit felvonultató csomagolás kinyitásakor elénk tárul annak tartalma, aminek része egy nagyjából 30 cm magas fémállvány is, ennek alsó felére cuppantható rá mágnessel a SOLOX F30 hangkártya. Az állvány saját súlya mellett alul gumitalpak is gondoskodnak arról, hogy ne legyen olyan egyszerű véletlenül odébb tolni az egészet. Bár a mellékelt tartóból kiindulva nem hordozásra lett kitalálva a fejhallgató, mégis kapunk egy szövetből készült kis zsákot, amiben kicsit biztonságosabban vihetjük magunkkal. Tartalék, vagy más anyagból készült fülpárnát nem kapunk, ami például az alacsonyabb árkategóriás HyperX Cloud II esetében még belefért az árba – ez mindenképp negatívum.

XPG EMIX H30 állvány
A SOLOX F30 az állvánnyal [+]

A fejhallgatót fémváz merevíti, erre erősítették rá alulról a gumis, műbőr borítású fejpántot, utóbbi anyagból a fülpárnákra is jutott. A hangszórókra az XPG logó alapjául szolgáló lapot leszámítva nem került fém, főleg műanyaggal találkozhatunk, az összképet mégis sikerült feldobni egy ráccsal, ami mögött természetesen ott van a kategóriában elmaradhatatlannak számító, piros színben pompázó LED világítás. A piros-fekete szövettel borított kábel sajnos nem lecsatlakoztatható, a mikrofon viszont igen, egy egyszerű 3,5 milliméteres jack csatlakozón keresztül kapcsolódik a fejhallgatóhoz.


[+]

A SOLOX F30 egység teljesen műanyagból készült, az összeszerelés minősége viszont szinte tökéletes, egyedül a hangerőszabályzónál érhető tetten némi lötyögés. Ennek a tárcsának nincsenek végpontjai, vagyis körbe-körbe tekerhetjük ameddig csak jól esik, amit alig hallható, inkább csak érezhető kattanásokkal hálál meg, a beállított hangerő szintjéről pedig a körülötte elhelyezett visszajelző LED-ekből tájékozódhatunk.

A négy különböző EQ mód szintén állapotjelzőket kapott, ezek között az alul megtalálható négy gomb közül a jobb szélsővel válthatunk. Innen vezérelhetjük a virtuális, 7.1 csatornás térhangzást és a mikrofont, a negyedik gombbal pedig a fejhallgató, és egy esetlegesen csatlakoztatott külső hangszóró között válthatunk. Utóbbit a bal oldalon található jack kimenet várja, mellette helyezkedik el a két darab USB bemenet, valamint a számítógéppel való összeköttetésre és energia biztosítására használatos mini USB port. Tekintve, hogy a külső hangkártya két USB-t is elfoglal a számítógépen, így mondhatni a minimum, hogy a SOLOX egység USB hubként is funkcionál. A jobb oldalon a fejhallgató csatlakozóit találjuk, ez különálló audio ki- és bemenetet, valamint egy harmadik USB portot jelent, a fejhallgató ezen keresztül kapja a világításhoz szükséges áramot.

Főbb paraméterek
ADATA XPG EMIX H30 + SOLOX F30
Kialakítás Zárt, over-ear
Hangszóró Dinamikus, 53 mm
Frekvenciaátvitel 20 - 20 000 Hz
Impedancia 32 ohm
Érzékenység 110 dB
Teljesítmény n. a.
Kábel hossza 240 cm
Tömeg 401 gramm
Csatlakozó 3,5 mm jack ki- és bemenet, USB tápellátás
Tartozékok SOLOX F30 külső hangkártya kezelőpanellel, lecsatlakoztatható mikrofon, tartóállvány, hordtáska
Extrák LED világítás, hangszínszabályzó, virtuális 7.1 csatornás térhangzás
Gyártó honlapja www.adata.com
Termék honlapja XPG EMIX H30 + SOLOX F30
Fogyasztói ár 47 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés