Hirdetés

2017. október 21., szombat

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Laza tél, friss hardver

Többek közt XFX grafikus kártyákat, Skylake-es konfigurációkat, okos eszközöket és hangszórószettektet mutatunk a hazai kínálatból.

XFX grafikus kártyákA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Múlt héten teljes processzorkínálatára, most pedig minden grafikus kártyára indított akciót a PCX.hu webáruház: vasárnapig az összes GeForce-ot és Radeont tíz százalékos kedvezménnyel kínálják. A választék hatalmas, az olyan nagy márkák mellett, mint az Asus, Gigabyte vagy MSI a kicsit egzotikusabb nevek is megtalálhatóak náluk, mint amilyen például az XFX. Ez a gyártó eredetileg kizárólag GeForce-okat kínált, 2009-től viszont Radeonok is megjelentek a termékpalettáján, ám ekkor az NVIDIA-nál úgy döntöttek, hogy befejezik az együttműködést, így mára csak az AMD grafikus kártyái jelennek meg XFX emblémával.

Jelenleg a PCX.hu XFX kínálata a nagyon alap HD 5450-nel és HD 6450-nel indít tízezer forint környékén. Ezek a félmagas nyomtatott áramkörre épített, passzív hűtésű modellek nem 3D-hez, hanem inkább multimédiás tartalmak lejátszásához ajánlottak, monjduk HTPC-be. A legszerényebb játékos grafikus kártya az XFX R7 250 1 GB GDDR5 memóriával, valamivel 25 000 forint alatti árral. Ezzel a mindössze 384 számolós, szintén félmagas nyomtatott áramkörre szerelt megoldással szerényebb felbontás és grafikai részletesség mellett már a néhány éves játékok is elfogadható sebességgel futnak, de csodát nem várhatunk tőle.

Az XFX R7 360 már valamivel komolyabb darab, nyomtatott áramköre teljes magasságú, de kellőren rövid a kisebb házakhoz; ez a kártya 768 számolóegységes GPU-t és 128 bites vezérlőn 2 GB GDDR5 memóriát kapott. Így aztán 1600x900 pixeles felbontás környékén közepes vagy akár magas grafikus részletességgel is nekimehetünk az új játékoknak, és a kártyáért csak 37 000 forintot kell kifizetnünk. A következő szintet a 45 000 forint környékén kapható XFX R7 370 jelenti, melynek 1024 számolóegysége van, és már Full HD felbontáson is elfogadható képfrissítést biztosít.

Annak, aki komolyan gondolja a játékot, annak Radeonból illik egy R9-es modellt vennie. Itt már érdemes lehet rááldozni a néhány ezer forintos felárat az XFX duplaventilátoros hűtővel szerelt, Double Dissipation nevű modelljeire, esetleg még pár ezrest költeni a nagyobb grafikus memóriára. Az XFX R9 380 Double Dissipation kártya 2 GB memóriával 64 000 forint környékén, 4 GB memóriával körülbelül 69 000 forintért szerezhető be. Ezeknek a videokártyáknak már nem jelen gondot a Full HD felbontás, ha viszont még több pixelt szeretnénk kergetni, akár több monitoron, akkor érdemes beruházni a valamivel több mint százezer forintot kóstáló XFX R9 390-ba, amire már nem kevesebb mint 8 GB memóriát forrasztottak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Új vasak január végén

  Processzorakciót, Wi-Fi-s és okos eszközöket, monitorokat, notebookokat és más érdekességeket mutatunk a hazai boltok terítékéről.

 • A hardverpiac nem alszik téli álmot

  Hűtéseket, házakat, tápot, adattárolókat, monitorokat és érdekes notebookokat gyűjtöttünk össze.

 • Hardverek a zimankóban

  Új hűtős márkát, monitorokat, okos kütyüket, érdekes notebookokat és sok mást válogattunk össze az aktuális piaci kínálatból.

 • Évkezdés a hardverpiacon

  Újdonságok és akciók mellett a Skylake platform árelemzésével indítjuk idei első piaci összefoglalónkat.

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.