Hirdetés

Újdonságok – nem csak – játékosoknak

Strix grafikus kártyákA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Ezen a héten újra akciózza teljes grafikuskártya-kínálatát a PCX.hu webáruház, aminek apropóján szétnézünk kicsit az Asus Strix modellek választékában. Ezt a megjelölést és a hozzá tartozó baglyos emblémát (ugyanis a strix szó görögül baglyot jelent) idestova két éve hordozzák az átlagosnál komolyabb, jellemzően játékosokat célzó termékek. Elsősorban grafikus kártyákról van szó, de játékos kiegészítők is tartoznak ide.

Jelenleg a legkisebb Asus Strix grafikus kártya a PCX.hu kínálatában a Strix GTX 750 Ti OC 2 GB GDDR5 memóriával. Ahhoz képest, hogy egy elég kis fogyasztású megoldásról van szó, erre is hatalmas, dupla ventilátoros, két hőcsöves hűtőt tettek, ami nagy bordájának köszönhetően alacsony terhelésnél nem is pörgeti a ventilátorait. Kapott némi gyári tuningot is, a vételára pedig három év garanciával, akciósan 45 000 forint környékén mozog. Picivel drágábban, körülbelül 48 000 forintért kapható a 4 GB memóriás Strix GTX 750 Ti, a hasonló tudású Radeon alternatíva, a Strix R7 370 2 GB-os kiszerelésben pedig szintén 45 000 forintért vihető haza.

Alig drágábban, picivel ötvenezer forint fölött kapható a Strix GTX 950 OC, ami sokkal jobb vétel, ugyanis a GTX 750 Ti-nél bő 40%-kal gyorsabb. További 15-20%-os teljesítménybeli ugrást jelent a Strix GTX 960, aminek már nem kettő, hanem négy hőcső van duplaventilátoros hűtésében. Vételára 2 GB memóriával hatvanezer forint körüli, a 4 GB-os verzió ára viszont meghaladja a hetvenezret. Az AMD alternatíva, a Strix R9 380 2 GB memóriával egy kicsit drágább, 4 GB memóriával viszont valamivel olcsóbb a GeForce-nál.

A csúcs Asus Strix grafikus kártyák sorát a Strix R9 390 nyitja valamivel százezer forint fölötti árral és vaskos, 8 GB-os memóriával. Itt már három ventilátor van a hűtésen, a négy hőcső pedig a szokásosnál vastagabb. Az NVIDIA vetélytárs, tehát a Strix GTX 970 egy kicsit drágább, 4 GB memóriával nagyjából 115 000 forintért vihető haza.

Feljebb, az abszolút csúcskategóriában már teljesen elkülönül egymástól a GeForce-ok és Radeonok ára, illetve teljesítménye. Strix R9 390X-et például 140 000 forint alatt kapni, a Strix GTX 980-ért közel 170 000 forintot kérnek, majd jön a Strix R9 Fury valamivel 190 000 forint alatt, a sort pedig a Strix GTX 980 Ti zárja bőven kétszázezer forint fölötti vételárral.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés