2017. október 17., kedd

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Újdonságok – nem csak – játékosoknak

Grafikus kártyákat, alaplapokat, notebookokat és kiegészítőket válogattunk össze gamereknek szánt kínálatból.

Hirdetés

Strix grafikus kártyákA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Ezen a héten újra akciózza teljes grafikuskártya-kínálatát a PCX.hu webáruház, aminek apropóján szétnézünk kicsit az Asus Strix modellek választékában. Ezt a megjelölést és a hozzá tartozó baglyos emblémát (ugyanis a strix szó görögül baglyot jelent) idestova két éve hordozzák az átlagosnál komolyabb, jellemzően játékosokat célzó termékek. Elsősorban grafikus kártyákról van szó, de játékos kiegészítők is tartoznak ide.

Jelenleg a legkisebb Asus Strix grafikus kártya a PCX.hu kínálatában a Strix GTX 750 Ti OC 2 GB GDDR5 memóriával. Ahhoz képest, hogy egy elég kis fogyasztású megoldásról van szó, erre is hatalmas, dupla ventilátoros, két hőcsöves hűtőt tettek, ami nagy bordájának köszönhetően alacsony terhelésnél nem is pörgeti a ventilátorait. Kapott némi gyári tuningot is, a vételára pedig három év garanciával, akciósan 45 000 forint környékén mozog. Picivel drágábban, körülbelül 48 000 forintért kapható a 4 GB memóriás Strix GTX 750 Ti, a hasonló tudású Radeon alternatíva, a Strix R7 370 2 GB-os kiszerelésben pedig szintén 45 000 forintért vihető haza.

Alig drágábban, picivel ötvenezer forint fölött kapható a Strix GTX 950 OC, ami sokkal jobb vétel, ugyanis a GTX 750 Ti-nél bő 40%-kal gyorsabb. További 15-20%-os teljesítménybeli ugrást jelent a Strix GTX 960, aminek már nem kettő, hanem négy hőcső van duplaventilátoros hűtésében. Vételára 2 GB memóriával hatvanezer forint körüli, a 4 GB-os verzió ára viszont meghaladja a hetvenezret. Az AMD alternatíva, a Strix R9 380 2 GB memóriával egy kicsit drágább, 4 GB memóriával viszont valamivel olcsóbb a GeForce-nál.

A csúcs Asus Strix grafikus kártyák sorát a Strix R9 390 nyitja valamivel százezer forint fölötti árral és vaskos, 8 GB-os memóriával. Itt már három ventilátor van a hűtésen, a négy hőcső pedig a szokásosnál vastagabb. Az NVIDIA vetélytárs, tehát a Strix GTX 970 egy kicsit drágább, 4 GB memóriával nagyjából 115 000 forintért vihető haza.

Feljebb, az abszolút csúcskategóriában már teljesen elkülönül egymástól a GeForce-ok és Radeonok ára, illetve teljesítménye. Strix R9 390X-et például 140 000 forint alatt kapni, a Strix GTX 980-ért közel 170 000 forintot kérnek, majd jön a Strix R9 Fury valamivel 190 000 forint alatt, a sort pedig a Strix GTX 980 Ti zárja bőven kétszázezer forint fölötti vételárral.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.