Hirdetés

Hardverek a zimankóban

ID-Cooling hűtőkA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Múlt héten mutattunk pár érdekességet a hűtős világban mozgó, hazai piacon új ID-Cooling márkától, most tovább folytatjuk ezt a mini sorozatot. Érdekes például a PL ventilátorcsalád, aminek tagjait a márka komolyabb processzorhűtőin is bevetik. A világító 120 milliméteresek különlegessége, hogy sarkaikra rezgéscsillapító gumibetétet építettek, így ennek utólagos hozzáadásával nem kell házilag bajlódnunk. Motorerejük elég magas, 0,33 amper, így aztán nem meglepő, hogy percenként 2200 a maximális fordulatszámuk. Fontos részlet még folyadékos siklócsapágyazásuk. Az ID-Cooling PL ventilátorait egyelőre kék és fehér világítással láttuk kétezer forint alatti áron. Valamivel drágábban, kétezer forint fölött kapható az ID-Cooling SF-12025-ös ventilátora, ami szintén 120 milliméteres, ugyan nem világít, de négyféle színes betéttel (vörös, zöld, kék, fehér) igazíthatjuk számítógépünk színvilágához.

Azokra is gondolt az ID-Cooling, akik ma egyre divatosabb pici számítógépet építenek; nekik gyakran komoly korlátozásokkal kell megküzdeniük a processzorhűtő kiválasztásánál. Az ID-Cooliong Iceland családban számos lapos megoldás sorakozik különböző árszinten. Az IS-20i különösen lapos, 80 x 80 x 10 mm-es ventilátorával együtt mindössze 23 milliméter magas. Felszerelhető LGA1150, LGA1151 és LGA1156 processzorfoglalatokra, 45 wattos TDP-ig ajánlott, ára pedig kétezer forint alatt marad.

Magasabb, 45 milliméteres az IS-40, de teljesítménye is nagyobb, és az Intel LGA775/1150/1151/1156 mellett az AMD FM és AM foglalataira is felszerelhető. Akár 95 wattos processzorokkal is meg tud küzdeni, ventilátora 92 x 92 x 15 milliméteres. Bordájába három hőcsövet integráltak, melyek közvetlenül érintkeznek a processzorral. Az ID-Cooling IS-40 ára sem vészes, alig több mint ötezer forint.

Nyolcezer forint alatti árával nem olyan sokkal drágább, de lényegesen komolyabb tudású hűtőnek tűnik az IS-50. Ez a típus már 57 mm magas, viszont 130 wattos TDP-hez is ajánlott. Ventilátora 120 x 120 x 15 milliméteres, közvetlen érintkezéses hőcsőből pedig ötöt használtak fel. Ha az IS-50 éppen két milliméter híján nem férne be a gépünkbe, akkor szóba jöhet az IS család legerősebb tagja, az IS-60. Ennek szintén 120 x 120 x 15 mm-es a ventilátora, de a hat darab, processzorral rézlapon keresztül érintkező hőcsővel megtámogatott bordájával együtt is mindössze 55 mm magas. Ennek a modellnek viszont már alaposan megkérik az árát, több mint tizenegyezer forintba kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • A hardverpiac nem alszik téli álmot

  Hűtéseket, házakat, tápot, adattárolókat, monitorokat és érdekes notebookokat gyűjtöttünk össze.

 • Új vasak január végén

  Processzorakciót, Wi-Fi-s és okos eszközöket, monitorokat, notebookokat és más érdekességeket mutatunk a hazai boltok terítékéről.

 • Laza tél, friss hardver

  Többek közt XFX grafikus kártyákat, Skylake-es konfigurációkat, okos eszközöket és hangszórószettektet mutatunk a hazai kínálatból.

 • Újdonságok, akciók a hazai piacon

  Gamer monitorok, konfigurációk, okosórák, tápegységek és sok más érdekesség a Hazai Pályában!

Előzmények

 • Évkezdés a hardverpiacon

  Újdonságok és akciók mellett a Skylake platform árelemzésével indítjuk idei első piaci összefoglalónkat.

 • Hardverválaszték karácsony előtt

  Ajándéktippek, játékosoknak való kiegészítők, notebookok és sok más idei utolsó termékajánlónkban.

 • Karácsony előtti hardverroham

  Számos újdonság mellett processzort, NAS-t, monitort és temérdek friss notebookot mutatunk be.

 • Új vasak Mikulásra

  Grafikus kártyákat, memóriát, játékos kiegészítőket, notebookokat és további érdekességeket szedtünk csokorba a hazai piacról.

Hirdetés