Hirdetés

A hardverpiac nem alszik téli álmot

Fractal Design hűtésA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Elsősorban házairól ismert, de más területeken is tevékenykedik a Fractal Design, igaz, ezek szintén a házakhoz kapcsolódnak. Ha már úgyis gyárilag szállítanak házaikkal ventilátort, és sokan további szellőztetőt tennének a házukba, magától értetődő, hogy külön is kínáljanak ilyen terméket. A Dynamic családot általános felhasználásra fejlesztették ki, a légszállításra és légnyomásra is odafigyelve, így házba és hűtőbordára szerelve is hatékonyan működnek. Hidraulikus csapágyazásuk van, a lapátkerék egyenetlenségeit mágnesesen stabilizálják, az egyes lapátok felületére pedig zajt és turbulenciát csökkentő elemeket helyeztek el.

A Fractal Design Dynamic ventilátorai kétféle méretben, 120 és 140 milliméteres kivitelben kaphatóak, a hagyományos, teljesen fekete mellett fehér lapátkerekes változatban is elérhetőek. A kisebb modell percenként 1200-at pörög, vételára 3200 forint körüli, a nagyobb percenként 1000 fordulatra képes, ára valamivel 4000 forint alatt marad. Többek közt a PCX.hu webáruházában is megvásárolhatóak a Fractal Design termékei, amelyet nemrégiben formáltak át, így okostelefonról és tabletről is jól használható mobil nézetben.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a processzorra szerelhető kompakt folyadékhűtéses rendszerek, melyek például a Fractal Design házaiba is könnyedén beszerelhetőek. Saját „vizes” termékcsaládja a Kelvin nevet kapta; megteremtésénél nem a lehető legalacsonyabb árra, hanem a kiemelkedő minőségre koncentráltak. A CPU-blokkal egybeépített pumpa tartós, kerámia csapágyazású, a processzort hűtő blokk, a csatlakozók és a radiátor is rézből készült. Az Alphacool NexXxos radiátorait használták fel, ezekre 1/4 hüvelykes, csavarós csatlakozók kerültek, így a rendszer könnyedén megbontható, bővíthető.

Háromféle változatban kapható a Fractal Design Kelvin kompakt folyadékhűtője. A legkisebb Kelvin T12-nek egy 120 mm-es ventilátort fogadó, 45 mm vastag radiátora van, és ára valamivel negyvenezer forint alatt marad. A közepes Kelvin S24 radiátora két 120 mm-es ventilátort fogad, 30 mm vastag, ára pedig alig magasabb a legkisebb modellénél. A legnagyobb Kelvin S36 hőlleadója már három 120 mm-es ventilátort fogad, szintén 30 mm vastag, ezért a szettért viszont már több mint ötvenezer forintot kell kifizetni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Új vasak január végén

  Processzorakciót, Wi-Fi-s és okos eszközöket, monitorokat, notebookokat és más érdekességeket mutatunk a hazai boltok terítékéről.

 • Laza tél, friss hardver

  Többek közt XFX grafikus kártyákat, Skylake-es konfigurációkat, okos eszközöket és hangszórószettektet mutatunk a hazai kínálatból.

 • Újdonságok, akciók a hazai piacon

  Gamer monitorok, konfigurációk, okosórák, tápegységek és sok más érdekesség a Hazai Pályában!

 • Esőben is van új hardver

  Csúcs grafikus kártyákat, MSI alaplapokat, memóriaakciót és egy adag notebookot tálalunk a hazai boltok menüjéből.

Előzmények

 • Hardverek a zimankóban

  Új hűtős márkát, monitorokat, okos kütyüket, érdekes notebookokat és sok mást válogattunk össze az aktuális piaci kínálatból.

 • Évkezdés a hardverpiacon

  Újdonságok és akciók mellett a Skylake platform árelemzésével indítjuk idei első piaci összefoglalónkat.

 • Hardverválaszték karácsony előtt

  Ajándéktippek, játékosoknak való kiegészítők, notebookok és sok más idei utolsó termékajánlónkban.

 • Karácsony előtti hardverroham

  Számos újdonság mellett processzort, NAS-t, monitort és temérdek friss notebookot mutatunk be.

Hirdetés