Hirdetés

2017. október 21., szombat

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

A hardverpiac nem alszik téli álmot

Hűtéseket, házakat, tápot, adattárolókat, monitorokat és érdekes notebookokat gyűjtöttünk össze.

Fractal Design hűtésA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Elsősorban házairól ismert, de más területeken is tevékenykedik a Fractal Design, igaz, ezek szintén a házakhoz kapcsolódnak. Ha már úgyis gyárilag szállítanak házaikkal ventilátort, és sokan további szellőztetőt tennének a házukba, magától értetődő, hogy külön is kínáljanak ilyen terméket. A Dynamic családot általános felhasználásra fejlesztették ki, a légszállításra és légnyomásra is odafigyelve, így házba és hűtőbordára szerelve is hatékonyan működnek. Hidraulikus csapágyazásuk van, a lapátkerék egyenetlenségeit mágnesesen stabilizálják, az egyes lapátok felületére pedig zajt és turbulenciát csökkentő elemeket helyeztek el.

A Fractal Design Dynamic ventilátorai kétféle méretben, 120 és 140 milliméteres kivitelben kaphatóak, a hagyományos, teljesen fekete mellett fehér lapátkerekes változatban is elérhetőek. A kisebb modell percenként 1200-at pörög, vételára 3200 forint körüli, a nagyobb percenként 1000 fordulatra képes, ára valamivel 4000 forint alatt marad. Többek közt a PCX.hu webáruházában is megvásárolhatóak a Fractal Design termékei, amelyet nemrégiben formáltak át, így okostelefonról és tabletről is jól használható mobil nézetben.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a processzorra szerelhető kompakt folyadékhűtéses rendszerek, melyek például a Fractal Design házaiba is könnyedén beszerelhetőek. Saját „vizes” termékcsaládja a Kelvin nevet kapta; megteremtésénél nem a lehető legalacsonyabb árra, hanem a kiemelkedő minőségre koncentráltak. A CPU-blokkal egybeépített pumpa tartós, kerámia csapágyazású, a processzort hűtő blokk, a csatlakozók és a radiátor is rézből készült. Az Alphacool NexXxos radiátorait használták fel, ezekre 1/4 hüvelykes, csavarós csatlakozók kerültek, így a rendszer könnyedén megbontható, bővíthető.

Háromféle változatban kapható a Fractal Design Kelvin kompakt folyadékhűtője. A legkisebb Kelvin T12-nek egy 120 mm-es ventilátort fogadó, 45 mm vastag radiátora van, és ára valamivel negyvenezer forint alatt marad. A közepes Kelvin S24 radiátora két 120 mm-es ventilátort fogad, 30 mm vastag, ára pedig alig magasabb a legkisebb modellénél. A legnagyobb Kelvin S36 hőlleadója már három 120 mm-es ventilátort fogad, szintén 30 mm vastag, ezért a szettért viszont már több mint ötvenezer forintot kell kifizetni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Új vasak január végén

  Processzorakciót, Wi-Fi-s és okos eszközöket, monitorokat, notebookokat és más érdekességeket mutatunk a hazai boltok terítékéről.

 • Laza tél, friss hardver

  Többek közt XFX grafikus kártyákat, Skylake-es konfigurációkat, okos eszközöket és hangszórószettektet mutatunk a hazai kínálatból.

 • Újdonságok, akciók a hazai piacon

  Gamer monitorok, konfigurációk, okosórák, tápegységek és sok más érdekesség a Hazai Pályában!

 • Esőben is van új hardver

  Csúcs grafikus kártyákat, MSI alaplapokat, memóriaakciót és egy adag notebookot tálalunk a hazai boltok menüjéből.

Előzmények

 • Hardverek a zimankóban

  Új hűtős márkát, monitorokat, okos kütyüket, érdekes notebookokat és sok mást válogattunk össze az aktuális piaci kínálatból.

 • Évkezdés a hardverpiacon

  Újdonságok és akciók mellett a Skylake platform árelemzésével indítjuk idei első piaci összefoglalónkat.

 • Hardverválaszték karácsony előtt

  Ajándéktippek, játékosoknak való kiegészítők, notebookok és sok más idei utolsó termékajánlónkban.

 • Karácsony előtti hardverroham

  Számos újdonság mellett processzort, NAS-t, monitort és temérdek friss notebookot mutatunk be.

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.