Hirdetés

Új vasak január végén

AMD processzorok, Intel konfigA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Nagyszabású processzorakciót hirdetett a PCX.hu webáruház: január végéig minden Intel és AMD lapkára tíz százalék kedvezményt adnak. Mivel a nagyobbik processzorgyártó kínálatát néhány hete elemeztük ki, most az AMD-re koncentrálunk. Náluk továbbra is a hibrid, CPU-ban nem annyira erős, de GPU terén fejlett APU-k a meghatározóak. Egy négymagos, turbó révén 4 GHz környékére felpörgő A8-as vagy A10-es APU nagyjából olyan CPU-teljesítményt nyújt, mint az 1 GHz-cel lassabb Core i3-asok. Így aztán nem csoda, hogy árban is hasonló, 30-40 000 forint körüli szinten mozognak.

A kisebb CPU-erőt és nagyobb fogyasztást a fejlett grafikus mag ellensúlyozza. A picivel negyvenezer forint fölött kapható csúcs AMD A10-7870K mellé például nem is kell külön grafikus kártya, ha beérjük alacsonyabb felbontással és grafikai részletességgel. Az 512 helyett csak 384 Radeon számolóegységgel rendelkező AMD A8-7670K már szerényebb grafikai képességekkel bír, de a régebbi klasszikus játékok, vagy a közkedvelt MMO tételek ezzel is elfutnak, az ára pedig alig haladja meg a harmincezer forintot.

Érdekes variáció lehet még az Athlon X4 860K, ami nem más, mint egy letiltott grafikus egységű A10-es féláron. Az így felszabadult, kicsit több mint húszezer forintból pedig kijön már a legszerényebb Radeon R7 250, ami határozottan jobb 3D-s teljesítmény nyújt a legerősebb integrált AMD megoldásnál. Ha pedig befektetünk még tízezer forintot, akkor egy Radeon R7 360-nal vagy GeForce GTX 750 Ti-vel már elég korrekt gamer alapot kapunk.

Alap játékos konfig kapcsán kicsit áttérünk az Intel oldalra, a Foramax Computers új, Skylake-alapú, jó bonyolult nevű, de egy alapszintű notebook áráért megvásárolható Intel Game Premium PC DDR4 V1 összeállításához. Alapja Core i3-6100-as processzor és Asus GeForce GTX 750 Ti grafikus kártya, alájuk Asus H110M-A alaplap került. Kezdő játékosoknak a 8 GB memória és az 1 TB-os merevlemez bőven elég lesz, 15 100 forintért pedig 128 GB-os SSD-vel lehet bővíttetni. A gépet DeepCool Smarter házban szállítják 500 wattos táppal, de minden komponense kérésre módosítható. Vételára 149 900 forint, amiben ingyen kiszállítás és három év garancia is van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • A hardverpiac nem alszik téli álmot

    Hűtéseket, házakat, tápot, adattárolókat, monitorokat és érdekes notebookokat gyűjtöttünk össze.

  • Hardverek a zimankóban

    Új hűtős márkát, monitorokat, okos kütyüket, érdekes notebookokat és sok mást válogattunk össze az aktuális piaci kínálatból.

  • Évkezdés a hardverpiacon

    Újdonságok és akciók mellett a Skylake platform árelemzésével indítjuk idei első piaci összefoglalónkat.

Hirdetés