Hirdetés

Ducky One 3 RGB billentyűzet: az új generáció tesztje

Sok év után frissítést kapott a gyártó One szériája, és a 3-as sorozat ismét rengeteg kivitelben érhető el.

Használat közben

Ahogy azt már említettük, hozzánk a Cherry MX Silent Red kapcsolóival szerelt változat jutott el, melyek ugyanazok, mint amikhez a 2020-as, Ducky Shine 7-ről szóló tesztünkben már volt szerencsénk.


[+]

Ahogy a Cherry alap Red kapcsolói, úgy a Silent Redek is elsősorban játékra lettek kifejlesztve, lineáris karakterisztikájuk mellé pedig igen halk működés társul, klikkelő vagy egyéb hangot egyáltalán nem ad ki a mechanika. A 3,7 milliméteres úton járó, 1,9 milliméternél kapcsoló switchek halk működését tovább javítja az a hangtompító szivacsbetét, amit a mérnökök a billentyűzet belsejébe helyeztek, így még annak sincs zaja, ahogy a kapcsoló eléri útja végét, az éjszakai gamerek (vagy újságírók) számára tehát talán ez a legtökéletesebb választás.


[+]

A gépelés élményét a kupakok stabilitása is fokozza, bár a felület véleményünk szerint lehetne valamivel érdesebb is, izzadósabb játékmenetek során már nem éreztük annyira kényelmesnek a csúszóssá váló gombkupakokat.


[+]

Az RGB háttérvilágítás a switheket körülvevő fedlap miatt visszafogottnak is mondható, a kupakok mellett nincsenek éles kiszűrődések, a fényerő pedig tíz lépésben állítható, így minden körülményhez megtaláljuk majd az ideális beállítást. Az első használatbavétel során fejben már előre fogalmaztuk, hogy fogjuk majd leszólni a kellemetlenül vakító állapotjelző LED-eket, melyek a numerikus pad és a médiavezérlő gombsor között helyezkednek el, azóta viszont rájöttünk, hogy az Fn + fel/le nyilak segítségével ezek fényereje a háttérvilágítástól függetlenül is állítható, így pedig be tudtuk úgy lőni a LED-ek erősségét, hogy azok éjszaka se legyenek zavaróak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ducky

Előzmények

Hirdetés