Hirdetés

Ducky One 3 RGB billentyűzet: az új generáció tesztje

Sok év után frissítést kapott a gyártó One szériája, és a 3-as sorozat ismét rengeteg kivitelben érhető el.

Bevezetés, külső

Ducky billentyűzet még nem hagyta el úgy a szerkesztőségünket, hogy azt ne elégedett mosollyal az arcunkon adtuk volna át a futárnak, és ez nem azért volt, mert örülünk, hogy megszabadulhatunk tesztalanyunktól, hanem mert a tesztelés minden percét élveztük. A Ducky One 3 széria tavaly év végi bemutatkozásakor már előre sejtettük, hogy az új generáció csak még jobb lehet elődjénél, ezért izgatottan vártuk, mikor tesztelhetjük. Végül a sokféle méret- és színváltozat közül a fehér színű, teljes kiosztású verzió RGB háttérvilágítással rendelkező One 3 RGB White modell érkezett be hozzánk.


[+]

A doboz nem sokat változott a One 2 csomagolásához képest, az egyébként 1123 grammos, 450 x 140 x 40 mm kiterjedésű eszköz kézbevételekor viszont rögtön kiszúrtuk a nem radikális, de azért egyértelmű dizájnváltást, ami a képeken kevésbé észrevehető, mint kézben tartva a klaviatúrát. Persze attól, mert a billentyűzeten néhány élt megváltoztattak, széleit pedig kicsit átdolgozták, még ugyanazt a letisztult összképet kapjuk, mint amit az elődök esetében, ahogy az anyaghasználat is maradt régi; ezúttal is kiemelnénk, hogy a műanyag borítás alkalmazása inkább csak leírva tűnik ijesztőnek, az anyag, illetve az összeszerelés minősége példaértékű.[+]

Akad viszont egy negatívum, ami gyártói döntés eredménye, és amivel nem először találkozunk már. A Ducky a One billentyűzetek harmadik generációját az általuk QUACK Mechanics dizájnelv szerint alkotta meg, melynek része a dupla fröccsöntéssel készült kupakok használata, ez viszont nagy valószínűséggel csak a nemzetközi piacra szánt kiosztással rendelkező modellek extrája, ugyanis a nálunk járt magyar kiosztású változat egyszerű, mártásos módszerrel festett kupakokat kapott. Ez alól csak a lila színű kupakok kivételek, az extra kupakszett tehát első blikkre egységesnek tűnik, a tigrismintával gravírozott space billentyű, valamint a fehér színű enter gomb viszont már a mártásos gombok listáját gyarapítja, aki tehát mindenképp magyar kiosztású verziót szeretne, annak érdemes számolnia a kevésbé tartós kupakok meglétével.

[+]

Ahogy azt a gyártótól megszokhattuk, a billentyűkön csak az alapvető karaktereket találjuk meg, és bár a gombok nagy része rendelkezik billentyűkombinációkkal elérhető másodlagos funkcióval, ezekről csak az angol nyelvű kezelési útmutató átböngészésével szerezhetünk tudomást – ami egyébként nem a csomag része, a termékoldal letöltések szekciójában találjuk meg PDF formátumban.

[+]

Szintén a doboz tartalmához tartozik egy kupakleszedő, valamint egy második szerszám is, ami a kapcsolók kiszedését segíti, mert bizony gyorscserés switchekről van szó, amiket egyszerűen kihúzhatunk a helyükről, hogy aztán más, igényeinkhez esetleg jobban passzoló verziókat tegyünk be helyettük. Na nem mintha a gyári felhozatal szűkös lenne, a One 3 széria Cherry MX Red, Clear, Blue, Speed Silver, Brown, Black és Silent Red kapcsolókkal is elérhető – nálunk utóbbi verzió tette tiszteletét, ahogy azt már említettük, magyar kiosztással.

[+]

Érdemes még pár szót szentelni a billentyűzet alsó részének, ahol a négy sarokban elhelyezett csúszásgátló gumitalp mellett két kihajtható, kétállású lábat, a mellékelt szövetborítású, 1,8 m hosszú, USB Type-C – Type-A kábel bekötési pontját, két kábelvezető csatornát, valamint egy négy kapcsolós DIP gombsort találunk. Utóbbival aktiválhatjuk a Windows Lock funkciót, válthatunk az NKRO és 6KRO módok között, beállíthatunk egyedi VID azonosítót, ha mélyebben beleásnánk magunkat a moddolás világába, valamint megadhatjuk, hogy a jobb oldali Windows gombot eredeti funkciójával vagy menü gombként kívánjuk használni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ducky

Előzmények

Hirdetés