Megjött a Razer új BlackWidow billentyűzete

Egy végletekig konfigurálható, rendesen felextrázott jószágról van szó, ami az épített eszközök világából is merít, de a kevesebb néha talán több.

Hirdetés

A Razer egy teljes értékű mechanikus klaviatúrával adott magáról életjelet, ami egy már jó ideje piacon lévő termékcsalád legfrissebb iterációja, és támogatja a 8000 Hz-es polling rate-et.


[+]

Az alumínium fedőlapos BlackWidow V4 Pro lineáris karakterisztikájú, halkított Yellow (45 gF, 3,5/1,2 mm) vagy kattogós/taktilis Green (50 gF, 4/1,9 mm) kapcsolókkal választható. Ezek az átlátszó házzal rendelkező, LED "lencsével" megfejelt switch-ek dobozos szárral jönnek, amely némileg mérsékelt holtjátékot eredményez a billentyűsapkák kapcsán, és a pornak is jobban ellenáll, mint a szimpla Cherry dizájn.


[+]

A kettős fröccsöntéssel készített, vaskos oldalfalú kupakok sajnos PBT helyett ABS műanyagból vannak, ami ezen az árszinten kissé kiábrándító, viszont legalább a stabilizátorokat megkenték gyárilag, plusz a készülékház aljában, illetve a nyomtatott áramköri lap alatt csillapító szivacsozás található a gépelési akusztikát javítandó, ami azt mutatja, hogy a DIY szegmens jóságai szépen lassan elkezdenek átcsordogálni a készre szerelt konzumer megoldások világába  ennek a jelenségnek legutóbb a Ducky One 3 széria vonatkozásában voltunk szemtanúi.


[+]

A WASD klasztertől balra öt makrógombot raktak a szabadon programozható tárcsa alá, de oldalt ugyancsak megtelepedett három makrózható gomb. A numerikus pad felett négy dedikált médiavezérlő állomásozik a multifunkciós görgő társaságában, és a belső memória öt profil eltárolását teszi lehetővé. Kiosztások tekintetében US ANSI, UK ISO, DE ISO, FR ISO és Nordic ISO szerepel a menün, de a gombonként címezhető Chroma világítás sem maradt ki a receptből, ráadásul egy alsó perem mentén futó, 38 zónás fénycsíkkal fejelték meg a színes pislákolást.

[+]

Mivel a perifériának van USB 2.0 passthrough funkciója, ezért két harisnyázott USB Type-C/Type-A kábellel érkezik, és természetesen a dőlésszög állíhatóságának ténye sem hiányzik a specifikációk közül. Kényelmünket mágnesesen rögzülő, műbőrbe bugyolált csuklótámasz igyekszik fokozni, melynek fényei automatikusan működésbe lépnek csatlakoztatáskor, nincs macera egyéb vezetékekkel. A szoftveres hátországot – nem meglepő módon – a vállalat centralizált platformja, azaz a Synapse biztosítja.


[+]

A 2 éves időtartamra szóló garanciával értékesítésre kerülő tasztatúra még véletlenül sem olcsó mulatság, ugyanis 270 eurót kóstál, mely összeg honi viszonylatban körülbelül 105 000 forintot jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés