Hirdetés

Gamer beviteli eszközök a Corsairtől

Corsair Strafe

Hajdanán elit memóriamodulokkal kezdte pályafutását a Corsair, de mára sokkal inkább házairól, tápjairól és SSD-iről ismerjük a hajós emblémát, sőt évek óta jelen van a játékosokat célzó beviteli eszközök, billentyűzetek és egerek piacán is. Nem véletlenül, hiszen ez az ágazat dinamikusan fejlődik, egyre nagyobb az igény a minőségi, így nem éppen olcsó termékekre.

Ebbe a kategóriába tartozik a Corsair Strafe billentyűzet és Sabre RGB egér is, melyek mai tesztünk tárgyát képezik. Annak ellenére, hogy a Strafe több mint harmincezer forintba kerül, nem abszolút csúcsmodell, inkább középkategóriás modell. A téma ismerőinek az ár alapján már világos, hogy itt mechanikus, mikrokapcsolós megoldásról van szó. Ehhez illően vaskos, masszív darab a Corsair üdvöskéje még annak ellenére is, hogy burkolata műanyagból készült, nem pedig fémből, mint például csúcs, K70-es márkatársa.

Külsőre mégis egész csinos a billentyűzet, ugyanis a gombok alatt egy vörös betéttel dobták fel. Ugyanilyen színű a tág határok között állítható háttérvilágítás is. A megszokottakon felül további, programozható gombokat nem kapunk, a funkcióbillentyűkön FN váltóval érhető el a hangerőszabályzás és a médialejátszók kezelése. A jobb felső sarokban viszont van két extra gomb, egyikkel a világítás kapcsolható, a másikkal le lehet tiltani a Windows gombot.

A Corsairnél egyelőre még a Cherry MX mikrokapcsolóira támaszkodnak, a Strafe a játékosok számára kedvező, alacsony nyomáserejű, nyomáspont nélküli MX Red, és szintén alacsony nyomáserejű, de finoman érezhető nyomáspontú MX Brown mikrokapcsolókkal készül. Alapvetően áttetsző alapanyagú, feketére festett gombkupakjai vannak a Strafe-nek, melyek intenzív használat alatt feltehetően előbb fényesedni, majd kopni fognak, de a játékosok által leginkább terhelt részhez, tehát a kurzormozgatókhoz és a WASD négyeshez kapunk extra kupakokat. Ezek úgynevezett double shot módszerrel készültek, tehát fekete az alapanyaguk, és egy áttetsző betétet kaptak a világítás miatt. Szokatlan, hogy a WASD környékén lévő, néhány további gombra is gondoltak.

A világításon felül az átmenő USB kapu is extra energiát igényel, ezért két USB csatlakozót foglal a billentyűzet, és olyan vaskos a vezetéke, ami tápkábelnek is beillene. Nem kapott harisnyázást, jó merev is, egyáltalán nem esztétikus, még annak ellenére sem, hogy hangsúlyos USB csatlakozók vannak a végén. Nincs túl sok érdekesség a Strafe alján, négy elég kicsi gumiláb és két kihajtható magasító került ide, amelyek végén nincs csúszásgátló, így megemelve instabillá válhat a klaviatúra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés